САВКОВИЋ СЕ РАСТАО СА НОВОСАЂАНИМА: МОГУ ЈОШ ДОСТА ДА ПРУЖИМ

Имао је искусни Миле Савковић (30) велики удео у пласману екипе Младости ГАТ у фудбалску Супер лигу Србије.

Заједно с осталим играчима, допринео је историјском пласману Новосађана у елиту и очекивало се да ће с добрим партијама да настави и у окршајима с нашим најбољим тимовима. Међутим, повреда коју је зарадио на почетку такмичења, испоставило се, онемогућила га је да покаже све што зна, јер у већем делу јесењег дела није га било на терену.

После свега, логично, ових дана стигла је вест да су се Младост ГАТ и Савковић договорили о споразумном прекиду сарадње.

– После скоро годину дана и оствареног великог успеха пласманом у Супер лигу, уследио је прекид даље сарадње између клуба и мене. После свега што се дешавало током јесени, то је некако било и очекивано, а на мени је да пронађем нови ангажман и наставим каријеру. Имам вољу и жељу да покажем да имам још доста тога да пружим и надам се да ћу имати прилику да то и докажем на терену – рекао је младић из Банатског Деспотовца.

После летошњих припрема на Златибору, очекивало се да ће овај крилни фудбалер бити један од ослонаца екипе и у суперлигашком друштву.

– После утакмице с Војводином у 2. колу, зарадио сам повреду, због које нисам могао да играм неких месец и по дана. У међувремену, стигао је и нови тренер, Бранка Жигића на клупи наследио је Александар Линта, па ми је било потребно одређено време да покушам да се наметнем. Дошло је потом до нове смене шефа струке, у клуб се вратио Љубомир Ристовски, ја и даље нисам добијао прилику, па је реално било да се разиђемо. Жао ми је што се тако догодило, мислим да сам могао да помогнем Младости ГАТ у борби за опастанак, али живот иде даље и свако има свој пут.

Савковић је суперлигашку каријеру почео у екипи БСK-а из Борче, наставио ју је у Јагодини, а онда је уследио прелазак у Спартак.

Добре партије у Суботици препоручиле су га људима из пољске Јагјелоније, али је тамо доживео велики пех у виду прелома ноге. Вратио се потом у клуб на северу Бачке, да би одатле прешао у Младост ГАТ.

– Још немам званичних понуда, све је то за сада само у домену незваничних прича. Нисам размишљао о одласку из Новог Сада, али, када је до њега већ дошло, волео бих да пређем у неку здраву средину, јер сам сигуран да бих могао да помогнем квалитетом и искуством које поседујем. Није ми толико важно да ли би реч била о клубу из Супер лиге или Прве лиге, већ да је то амбициозна средина, која жели да направи искорак. Волим фудбал, спреман сам да и даље редовно тренирам и биће тако докле год будем осећао да могу све то да испратим – додао је Миле Савковић.

Извор: https://www.zurnal.rs/

 

ОБЈАВЉЕНО: 19. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!