САВКОВИЋ ТОПОВСКИ ИЗ ТРКА

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Младост ГАТ- Сутјеска (Н) 1:0 (1:0)

Златибор – Игралиште крај језера. Гледалаца: 150. Судија: Витић (Ужице). Стрелац: Савковић у 10. минуту. Жути картони: Караћ, Маричић, Димитров (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Мандић, Ламбулић, Миловановић, Илић, Секулић, Миладиновић, Маричић, Савковић, Миросављев, Поповић. Играли су још: Слијепчевић, Караћ, Јочић, Швоња, Мијић, Радуловић, Максимовић, Димитров, Марковић, Бабић, Петровић.

СУТЈЕСКА: Гиљен, Гривић, Дринчић, Рудовић, Стијеповић, Матановић, Крстовић, Тучевић, Ненов, Кнежевић, Закарија. Играли су још: Ђиновић, Вуковић, Ераковић, Влаховић, Ђурковић, Стриковић, Бабић, Фахат, Пајовић.

У другој контролној утакмици током припрема на Златибору, новосадска Младост ГАТ забележила је први тријумф, савладавши шампиона Црне Горе, Сутјеску из Никшића.

Новосађани су били бољи ривал у највећем делу утакмице, контролисали су игру и заслужили да на крају буду задовољнији. Једини период када су Никшићани настојали да наметну ритам био је у самом почетку, међутим, једино је Кнежевић имао какву-такву прилику у 5. минуту али је шутирао непрецизно.

Одговорили су играчи новог српског суперлигаша у 10. минуту када је, после одбијене лопте из шеснаестерца, натрчао искусни Миле Савковић и снажним и прецизним ударцем савладао голмана Гиљена.

Ученици тренера Бранка Жигића одлично су контролисали сусрет, а тон њиховом наступу одавали су посебно Маричић и Секулић који су господарили средином терена. У 15. минуту одлично је шутирао Никшићанин Тучевић, али је голман Милојевић уз помоћ пречке, отклонио опасност.

До краја полувремена бележимо прилике које су имали Секулић, Маричић и Поповић, али се на одмор отишло са минималним вођством нашег тима.

У наставку, шутирао је Радуловић у 65. минуту и Бабић у 88, али промене резултата није било, тако да је заслужена победа припала Новосађанима.

А. Предојевић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 29. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!