,,СЕДМИЦОМ“ ЗАКОВАНИ ЗА ДНО

ФИЈАСКО ЗРЕЊАНИНАЦА У ПОСЛЕДЊОЈ ЕТАПИ ЈЕСЕЊЕ ТРКЕ, ОМЛАДИНАЦ УБЕДЉИВ

Омладинац из Нових Бановаца торпедовао је Зрењанинце на Бегеју и Игор Лежаић и другови, седам лопти сместили су иза леђа голмана Милована Лекића. У Радничком не памте убељивији пораз у српсколигашком каравану.
Увек смо против њих били добри, сад смо пали на свим нивоима и у првих 20 минута имали су предност од три гола. Превише је младих играча испред голмана Лекића и нису се снашли на агресиван пресинг гостију. Кад смо дошли до даха знали смо да провучемо лопту и донекле припретимо, али нисмо могли са далеко искуснијим ривалом. Сваку нашу грешку пред голом знали су да искористе – истакао је Предраг Кандић, тренер Радничког.
„Црвено – црни” су остали заковани за дно и на одмор су отишли са девет бодова, искованих из две победе и три ремија. Једини у првенству нису тријумфовали пред својим навијачима.

– Надали смо се да бисмо могли да савладамо Новобановчане и презимимо изнад последњих позиција. Сад нам следи велико престројавање и пролећна сезона значиће велику борбу за опстанак. Овде сам шесту сезону и кад су испадала четири тима, били смо изнад опасне зоне, како сада ствари стоје, само ће два клуба да се преселе степеник ниже. Биће фудбалска трагедија, за овај део Баната, ако Зрењанин остане без српсколигаша.
Извесно је да руководство треба да преузме одлучније кораке и покуша да пронађе излаз из резултатске кризе. Раднички је летос последњи почео припреме, било је питање да ли ће кренути са такмичењем и док је недоумица трајала, више добрих играча отишло је у друге клубове. Већина новајлија су, ипак, далеко од појачања. Искусни Љубомир Стевановић вратио се у родни град да заврши каријеру, био је најсветлија тачка тима, њему уз раме још неколицина, али изостала пратња осталих. Кад је Јован Руњевац, са позиције везисте био прекомандован у штопера, против Омладинца у шпица, јасно говори да на Бегеју немају квалитетног офанзивца као противнички тимови.
– Не иде, брзо су нас добили, пали смо, а утакмица само што је почела.
Показали су нам како се бори за клупске боје, нису се зауставили ни после три лопте у нашој мрежи. Мора нешто хитно да се предузме, заслуЖили смо више од последње позиције, али само се резултати пишу и памте. Свака част младим саиграчима, али није све у потенцијалу, без велике посвећености, одрицања и мукотрпног рада, нема ни напретка. Ко то брзо схвати, брже ће да напредује. Овако даље не може – истакао је Стевановић.
За Раднички следи мукотрпна пауза у којој ће морати да се сложе коцкице и покуша да се уздигне из погубне садашњости. Што се дуже буде чекало, биће теже. Проблеми су очити и надалеко видљиви. Ако не Mмогу сами да преброде тешкоће, ваљда ће знати коме да се обрате за помоћ.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!