Нови суперлигаш, Младост ГАТ, допутовала је на ударни део припрема на Златибору. Предвођени новим шефом струке Бранком Жигићем, играчи из Српске Атине сместили су се у изванредном, новом хотелу „Златибор“ и, после ручка и обавезног одмора, у поподневним сатима одмах су се нашли на терену и одрадили тренинг опоравка.
Експедиција дебитанта у елити наредне две недеље вежбаће на падинама Златибора и спремати се да што спремније дочека почетак сезоне. Прва првенствена утакмица Младост ГАТ очекује у Сурдулици, где ће јој, 9. јула, домаћин бити Радник, док ће у другом колу на стадиону „Карађорђе“ у градском дербију бити домаћини Војводини.
– После првих дана рада на ГАТ арени, сада нас чекају две паклене недеље, током којих ће нам основни циљ бити да уиграмо линије екипе и упознамо се с новим саиграчима – рекао је један од најстаријих и најискуснијих првотимаца Новосађана Данило Секулић. – Знамо да нас очекује веома тешка сезона и због тога смо решени да искористимо одличну атмосферу у екипи и изврсне услове, како бисмо утакмицу с Радником дочекали максимално спремни.
Очекује се да ће се у наредним данима Новосађанима придружити још неке новајлије и да ће се тиме заокружити списак кандидата за тим. Чланови управе клуба воде интензивне преговоре с потенцијалним новајлијама и, уколико и када договор буде постигнут, они ће се одмах придружити новим саиграчима на Златибору. Пред тимом са новосадског Новог насеља и Сателита је обавеза да се српској фудбалској јавности још једном представи као веома озбиљна екипа. То су играчи Младости ГАТ-а заслужили резултатима из минула четири првенства, током којих су, из године у годину, мењали рангове такмичења и, из новосадске, преко Војвођанске лиге – југ, Српске лиге – Војводина и Прве лиге, стигли у друштво најбољих еюша Србије.

А. Предојевић

Извор: http://www.zurnal.rs