СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПОСЛЕ ПЛАСМАНА НА ЕURО 2024 | НАШ ПОКЛОН НАЦИЈИ, ИГРАЧИ СУ ХЕРОЈИ, ИСПИСАЛИ СУ ИСТОРИЈУ, СРБИЈА ДА БУДЕ ПОНОСНА НА ЊИХ

 

„Честитам прво свима Европско првенство. Јесте да сте морали да чекате 24 године, али вредело је. Ово је велики успех за српски фудбал, успели смо у нечему што смо имали у плану и у шта смо веровали. Ови играчи су хероји, златна генерација која је уписала своја имена у историји нашег фудбала, јер Србија ће под тим именом први пут бити учесник Првенства Европе. Веровали смо да можемо и успели смо. Ово је поклон нацији, држави, завијориће се наша тробојка у Немачкој“.

„Не може без тензија, морате мало да дрхтите. Рекао сам да ће бити тешка утакмица, прво полувреме смо доминирали, свесни да имамо резултат, десиле се грешке, али показали смо менталитет, показали да не желимо да будемо поражени. Други гол је био знак да ћемо се квалификовати, нисам пратио резултат у Мађарској. Још једном честитке играчима, после Шкотске су имали шок, зато су сада хероји. Ово је мој дуг према нацији после онога у Катару“.

„Када су Бугари повели? Ја сам ту да вучем потезе, играте са противником који је растерећен, а ми смо морали под притиском да се носимо са свим тим. Повукао сам неке потезе са клупе, били су добри,. није било панике ни код минуса, веровали смо стално. И то стално понављам играчима, да убек морамо бити мирни и да верујемо“.

„Човек се учи док је жив. После Катар чекате нову шансу, да се вратите, а то никад није лако. После жреба сам рекао да можемо, желимо, хоћемо да идемо на Првенство Европе. Ово је велики успех за српски фудбал, за све оне који нас подржавају, ма и оне који не…Србија треба да буде поносна на ове играче, направили су резултат који ће да се памти, зато су они хероји, јер су исписали историју. Своје име стављају у историју, то не може да се купи, заслужују да буду респектовани“.

„Везали смо два велика такмичења? Да, увек постоји сатисфакција за посао који радите, да верујете у своје идеје. Нисам човек који ће да хвали самог себе или се кити туђим перјем, понашам се сасвим нормално, без еуфорије. Сада нам је топло око срца и то је најважније“.

„Везују ме лепе успомене за Лесковац, рекли смо да ако се заврши стадион, долазимо да играмо. Историјски успех за фудбалску Србију, ковали смо план и тактику у Нишу, а егзикуција је била у Лесковцу. Мени је срце пуно. Хвала свима у Нишу и Лесковцу који су дочекали репрезентацију на леп начин. Овај део земље је био и остао у мојој души и то се никад неће променити. Драго ми је да је једна лепа страница српског фудбала исписана у овом граду. Надам се да ћемо једног дана поново доћи“.

„Трудићемо се, били смо у некој врсти шока после Катара, истрпели смо и једну врсту вређања, мени је више због играча, јер знам да се боре и да дају све од себе. Треба да се подигнеш после тога. Оно што се пише, јесте да Србија иде на Европско првенство. Било је много нефудбалских ствари, казне, играње пред празним трибинама, а има и оних који не воле наш успех, који вређају. Нема везе, мени је срце пуно, не морам од сутра да будем више тренер. Остварили смо велики успех и то је најважније. Рекао сам вам после меча са Црном Гором да резервишете хотеле у Немачкој. У марту ћемо да искористимо утакмице да неке ствари поправимо. На крају радуј се Србијо, пред нама је велико такмичење“.

Извор: http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!