СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | РЕКАО САМ И ПРЕ ЖРЕБА ДА ЖЕЛИМ ШТО ЈАЧЕ СЕЛЕКЦИЈЕ, ДА ИМАМО СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ, ЈЕР ТУ НЕМА СТРАХА, САМО ИЗАЗОВ ДА ПАРИРАТЕ ТИМОВИМА КОЈИ СУ ЗАИСТА ВРХУНСКИ

Репрезентација Србије добила је ривале у елитној групи Лиге нације, а то су Шпанија, Данска и Швајцарска. Селектор Драган Стојковић изнео је прве утиске о жребу који је одржан у Паризу…

-Први утисци су да је група изузетно тешка, али знали смо да ко год да је био, то је оно што смо и очекивали, јер причамо о елитној дивизији Лиге нација. Захваљујући нашим добрим резултатима у претходном периоду, направили смо заиста велики резултат и пласирали се у групу А, практично међу 16 најбољих селекција у Европи. То смо желели, то смо хтели, то смо и добили. Група је тешка, као и остале. Данска је ривал који нас чека на Европском првенству у Немачкој, са Швајцарском смо већ играли, Шпанија је можда и фаворит групе, али и остале две екипе су веома квалитетне. Учинићемо све да направимо што бољи резултат, нећемо се предавати. Али идемо редом, полако, ово су неки први утисци, тако да сам задовољан жребом. Када дође време, а то је тамо у септембру, мислим да ће љубитељи фудбала у Србији моћи да уживају у тим утакмицама – рекао је селектор Драган Стојковић.

Меч са Шпанијом биће посебан изазов?

-У сваком случају, али изазов ће бити сваки меч у групи. Са Шпанијом ће бити посебан догађај, леп меч за навијаче.

Изазов су и Швајцарци, посебно после два пораза на мунула два Светска првенства?

-Познајемо се добро. Ово је шанса да поправимо утисак што се резултата тиче и та два меча решимо у нашу корист. Неће бити лако, али покушаћемо.

Да ли сте се можда уплашили групе са Француском и Италијом?

-Чини се да је то најтежа група по квалитету, јер ту је и Белгија. Нисам се плашио, рекао сам пре почетка жреба да желим што јаче селекције. Једноставно, да у Србију дођу најјаче селекције, да имамо спектакл у Београду, ту нема страха, само изазов да парирате тимовима који су заиста врхунски – закључио је селектор Србије Драган Стојковић.

Извор: http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 09. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!