Вршчани су у просторијама клуба у Центру Миленијум одржали прву конференцију за медије у новој сезони и најавили старт у Првој лиги Србије. У првом колу изабраници тренера Ненада Мијаиловића гостују у Инђији где ће одмерити снаге са бившим суперлигашем.

– Иза нас је шест недеља припрема, седам контролних утакмица, мислим да спремни дочекујемо почетак првенства и први меч у сезони против Инђије. Наш циљ је пре свега да се представимо у што бољем светлу, да дамо свој максимум и пробамо да извучемо што повољнији резултат. У госте идемо доброј и организованој екипи која је скоро читаве прошле сезоне била лидер Прве лиге Србије и за длаку остала без пласмана у Суперлигу. Знамо да Инђија има највише амбиције и није тешко закључити да против нас дебитаната има улогу великог фаворита на свом терену. Надамо се да ћемо успети да прикријемо своје мане и покажемо врлине, јер само тако можемо да се надамо повољном резултату, рекао је Мијаиловић.
Капитен тима Александар Лазевски истиче да су се новајлије добро уклопиле, да је атмосфера у тиму одлична, да влада здрава конкуренција која од играча тражи максимум у сваком тренутку.

– Свима нам је недостајала борба за бодове и једва чекамо да утакмица почне. Као и претходних сезона увек ћемо ићи на победу, резултати у припремним мечевима уливају самопоуздање тиму, мислим да смо максимално спремни за изазове који нас очекују и да ћемо то показати већ у Инђији, против једне од најбољих екипа лиге, нагласио је капитен Вршчана.

– Нисам дуго у клубу, али сам и без знања српског језика препознао одличну атмосферу у тиму. Фудбалски језик је разумљив свуда на свету и помоћи ће ми да се споразумем са саиграчима и да дам допринос у успесима ове сезоне, рекао је Шериф Диуф.
Сенегалац неће бити у конкуренцији за састав тима у Инђији, као ни Хрват Мршуља, за њих се још увек чека документација да би трансфери били комплетни. За очекивати је да ће тренер Мијаиловић на њих рачунати од од другог кола када ОФК Вршац дочекује Златибор.

Извор: https://www.instagram.com/ofkvrsac_official/