СЕНТА – ВОЈВОДИНА (БГ) 0:1 (0:1)

„Минималцем“ у Сенти, против истоименог клуба, Војводина из Бачког Градишта је славила у потиском дербију војвођанског „севера“, а три освојена бода су им омогућила да сада са 42 бода заузимају високо треће место на табели.

– Сенћани су боље отворили утакмицу и већ у петом минуту имали пенал, али је Бабин одбранио казнени ударац и „пробудио“ остале. Већ у 14. минуту капитен Пеленгић је прошао по левом боку и правовремено уочио утрчавање у казнени простор Братислава Јелића, уследио је центаршут и Јелка је главом послао лопту у мрежу, испоставило се касније, за коначан резултат утакмице, преноси нам дешавања из Сенте тренер Воше Ото Барта и додаје. Бабин је све време сигурно деловао, похватао центаршутеве домаћина, а у другом полувремену јеу једном моменту маестрално реаговао и сачувао резултат. Њему уз раме био је Братислав Јелић, не само због постигнутог гола, већ је и тактички добро одиграо када смо ротирали позиције играча. Учинак би био већи да је у 90. минуту, у ситуацији „један на један“ са голманом Сенте, успео да смести лопту у мрежу. Све у свему, презадовољни смо и с одређеном дозом самопоуздање очекујемо гостовање лидеру у Станишићу.

Боје Војводине у Сенти бранио је следећи састав: Бабин, Илић (Kудрић), Петровић, Радојковић, Хасичић, С. Јелић, Проданов (Миловановић), Солдат, М. Јелић, Б. Јелић, Пеленгић (Рондовић).

Не само да су претекли Сенту на табели, него су им три освојена бода омогућила Градиштацима да прескоче и комшије из Турије, јер је Младост код куће изгубила (1:2) од Слоге из Чонопље. Сада је Воша трећа, иза водећег Станишића (60) и суботичке Бачке 1901 (47).

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Бабин је био сигуран у Сенти

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!