ШЕСТ БОДОВА БЕЗ ПРИТИСКА

Остало је још 180 минута до завршетка првенства Српске лиге „Војводина“. Одавно су играчи Текстилца стекли недостижну предност у односу на другопласирани тим, тако да ће од наредне сезоне бити део прволигашког каравана. Ставиће тачку 10. јуна после дуела са Динамом 1945 у Панчеву. Успех је постигнут захваљујући сјајној серији од 14 узастопних победа. Циљ им је био да тако наставе до краја, али неочекивано су се спотакли на свом терену против Омладинца. Новобановчани су неочекивано освојили бод у Оџацима и тако прекинули дуги низ тројки капитена Бојана Браћа и саиграча. Милован Панков (32), млади и перспективни шеф струке, искористио је прилику после одласка Саше Стојадиновића, који је водио екипу у првих десет кола.

– Било би лепо да смо савладали и Омладинац, али десило се да и поред иницијативе и више прилика нисмо победили. Брзо смо то оставили иза себе и прошле недеље у Старој Пазови вратили смо се на победнички колосек. Млади Влаисављевић постигао је два гола, а имали смо још прилика да увећамо предност, тако да смо заслужено дошли до победе. Приводимо сезону крају како треба, због тога желимо да тријуфујемо и у последње две утакмице – каже Панков.

Паланчани су данас ривали.

– Утакмица нема посебан такмичарски значај, како за нас тако и за госте, јер су обезбедили опстанак. Због тога ће ово бити добра прилика да одиграмо лепо, без психолошког оптерећења. Прилику ће поново добити играчи са мањом минутажом, заслужили су је радом, па верујем да ће је искористити у потпуности. Желимо да ове две утакмще завршимо са максималним учинком. Очекујемо и већи број симпатизера до чије подршке нам је много стало. Све осим наше победе било би изненађење, не смо да га дозволимо – каже Милован Панков.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 03. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!