СИЛНА СРБИЈА У КАУНАСУ, КОРАК БЛИЖЕ НЕМАЧКОЈ 2024.

 

Сјано издање Србије у Каунасу и победа против Литваније – 3:1 (3:1) за сигуран наставак пута ка Немачкој 2024. Пружили су изабраници селектора Драгана Стојковића добру партију, показали феноменалну реакцију после дуела са Мађарском, потврдили да су класа која заслужује, уз дужно поштовање,  респект и много јачих селекције од Литваније.

СТРЕЛЦИ: 0:1 А. Митровић 21, 0:2 А. Митровић 32, 0:3 А. Митровић 43, 1:3 Паулаускас 45+1. Стадион: Дариаус и Гирено у Каунасу. Судија: Саша Стегеман (Немачка).

СРБИЈА: Гертмонас, Ласицкас, Лекиатас, Гирдваинис 46. Казуколовас), Бенета (71. Сирвис), Вербицкас (46. Новиковас), Гинеитис, Сливка, Голубицкас (46. Ремеикис), Черних, Паулаускас (78. Јанкаускас). Селектор Едгерас Јанкаускас

СРБИЈА: В. Милинковић – Савић, Миленковић, Вељковић, Бабић, Гудељ, Илић, Живковић (71. С. Митровић), Младеновић (85. Радоњић) Тадић (85. Самарџић), С. Милинковић – Савић (88. Рачић), А. Митровић (71. Влаховић). Селектор Драган Стојковић

Добро су Орлови ушли у меч, имали посед, контролисали дешавања на терену. Све до 17. минута није било озбиљнијих прилика, а онда је Србија пропустила велику шансу да дође у вођство. Младеновић је упутио добар центаршут, а Вељковић се нашао сам на око пет метара од гола Литваније, уследио је трзај главом, али лопта је завршила поред стативе. Само четири минута касније, поново је Младеновић био креатор доброг центаршута, сада је Александар Митровић био у позицији Вељковића, а он у таквим ситуација не греши. Гол за вођство које смо прижељкивали, шести гол Митровића у дуелима са Литванијом. Наставили су Тадић и другови са одговорним приступом, а резултат тога је нови гол за сада већ великих 2:0. Капитен је сјајно пронашао Младеновића, овај је прихватио лопту и погледом потражио Митровића, који је у свом стилу матирао немоћног Гертмонаса.

Слика која нас све радује, сјајна реакција после меча са Мађарском, потврда снаге коју ова репрезентација има. А осетили су је домаћини и у 43. минуту, сада је Тадић асистент, после једног контранапада, пронашао је Митровића који је, сада ногом, савладао литванског голмана.  Митроголу је то био 55. гол у дресу Србије! И таман када смо помислили да ће се тим резултатом отићи на одмор, уследио је мали пад концентрације и реализација Паулаускаса – 1:3.

Наставак је донео сличну причу, иницијативу Орлова, неколико покушаја већ у уводним минутима другог дела да се повећа предност. Покушали су после прекида Сергеј, поново Митровић…И све до 66. минута није било оних стопостотних прилика, а онда је Сергеј пронашао иза задње линије Илића, који је изашао сам испред голмана, гађао доњи леви угао, али лопта је за мало прошла поред стативе. Неколико минута касније селектор Стојковић је извршио и прве измене, поверење су добили Душан Влаховић и Стефан Митровић. Касније су у игру ушли и Самарџић, Радоњић и Рачић, али није било промене резултата. Вредна победа, свакако важна за коначан циљ, пласман на ЕУРО 2024. У октобарском вциклусу квалификација Србију очекују мечеви са Мађарском у Будимпешти и Црном Гором у Београду.

Извор: http://www.fss.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!