СИМОВИЋ НА ЧЕЛУ ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАНА У СТАРОЈ ПАЗОВИ, АКТУЕЛНИ ПРЕДСЕДНИК ДОБИО ПОДРШКУ

Изборна скупштина Фудбалског савеза Војводине, одржана је у ФЦ ФСС у Старој Пазови, а седници су присуствовала 53 од укупно 58 делегата, па је постојао квором за доношење одлука. Дневни ред, обухватао је девет тачака, при чему се најважнија односила на избор председника савеза за мандатни период до 2026. године.

Милош Поњевић, председник Одбора за спровођење избора, присутнима је саопштио да су изборни процеси у општинским и окружним савезима спроведени по прописима и да је за функцију председника ФСВ, у року, приспела само једна кандидатура. С обзиром да је Драган Симовић био једини кандидат, добио је подршку за још један мандат.

-Захвалан сам на поверењу. Током претходног мандата, учињено је пуно позитивних ствари, све структуре савеза су функционисале пуним капацитетом. На крају прошле такмичарске сезоне, Младост ГАТ је изборила пласман у Супер лигу, док се ОФК Вршац пласирао међу прволигаше. Раднички (СМ) је недавно елиминисао Партизан у Купу Србије. Поносни смо на историјске успехе клубова из војвођанске равнице. Истворемено, желим да нагласим да је ФСВ увек имао поузданог партнера у Фудбалском савезу Србије – рекао је Драган Симовић, нови-стари председник ФСВ.

Према речима првог човека савеза, додатна пажња биће усмерена ка борби за регуларност и инфраструктурним пројектима, а у плану је изградња Куће фудбала у Новом Саду.

-Пред нама је прегршт изазова, али енергија и стечено искуство представљају ветар у једра за реализацију зацртаних циљева, укључујући изградњу мини спортских центара. Регуларност желимо да подигнемо на виши ниво и бићемо истрајни у тој борби – поручио је Драган Симовић.

У Скупштину ФСС предложени су: Драган Симовић, Жељко Кнежевић, Зоран Шћепановић, Драгољуб Збиљић, Марко Јовановић, Драган Деспотовић, Срђан Завишин, Горан Драча, Томислав Караџић и Миодраг Радаковић.

Надзорни одбор чине: Зоран Пурић, Радослав Бошковић, Илија Вукоје, Цвета Маринков и Живан Пауновић. Комисија за жалбе, одлуке ће доносити у саставу: Божидар Бероња, Горан Медаковић, Душан Милићев, Горан Недић и Рудин Лагунџић. У састав Дисциплинске и етичке комисије изабрани су: Владимир Бркљач, Саша Јевтић, Драган Новаковић, Веселин Миличковић и Бојан Буха.

Међу бројним гостима, били су Небојша Живановић, новоизабрани председника ФС Региона западне Србије, Марко Здравковић, председник ФС Београда, Никола Лазетић, директор млађих селекција ФСС, Дарко Рамовш, генерални секретар Заједнице клубова Супер и Прве лиге, Зоран Игњатовић…

Autor: Марко Менићанин

 

 

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 06. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!