СКЕНЕР ВОШИНЕ ПРЕМИЈЕРЕ: НОВАЈЛИЈЕ ОБЕЋАВАЈУ, СИМИЋ ПО СТАРОМ

Велике амбиције испољене на припремама Лале су преточиле у тријумф на премијери нове сезоне Моцарт Бет Суперлиге. Самопоуздање се вратило и навијачима, нешто више од 4.000 посетилаца на „Kарађорђу“ изабраници Милана Раставца почастили су победом над Напретком (1:0), поготком Вељка Симића. Током прошле сезоне, Симић је био један од најбољих појединаца Лала, уједно и први стрелац тима (десет голова), а офанзивни везиста је наставио тамо где је стао у минулом циклусу.

У недељу је опет био најбољи на терену, добру партију крунисао голом и наговестио да би у тек започетом првенству могао бити један од кључних играча Новосађана. Судећи по овом мечу, Вошине навијаче могу да радују и издања странаца Ива Бараја и Мамадуа Траореа, стартера већ у првој званичној утакмици, иако су се знатно касније прикључили екипи током дрила у Словенији.

Још је рано доносити закључке, али по виђеном на припремама, као и у мечу против Напретка, чини се да је Воша добро пазарила. Деловало је да Стара дама неће баш лако надокнадити одлазак Миљана Вукадиновића – отишао у казахстански Тобол – прошле сезоне једног од најбољих играча Војводине и други голгетер тима (шест погодака). Барај је попунио његово место на десном крилу и показао да може бити достојна замена, озбиљна опасност за противнике. Имао је добар покушај изван шеснаестерца, кад је лопта замало отишла поред стативе, а неколико пута је слао оштре пасове у срце казненог простора и стављао на муке гостујуће дефанзивце. Сенегалац је кумовао и поготку, када је послао лопту до Немање Николића, који је потом спустио до стрелца Симића.

Доста сигурно у одбрани деловао је Мамаду Траоре у тандему са Игорем Јеличићем, а у једном нападу је двапут зауставио разиграног Џугурдића, који је правио проблеме Милану Лазаревићу левом страном.

Игром странаца задовољан је и шеф стручног штаба Новосађана, Милан Раставац.

„Оставили су позитиван утисак. Донели су квалитет који је уочљив, сви смо могли да препознамо разлог због којег смо их ангажовали. Имају искуство и показали су да нису подлегли атмосфери и чињеници да је ово била прва утакмица у првенству. Ваља имати у виду да имају и релативно мали број тренинга са нама, прикључили сун ам се тек током припрема. Радује ме то што су нам донели квалитет који очекујемо”, казао је Раставац.

Солидно издање показали су и новајлије Немања Николић и Радомир Милосављевић, који су се такође нашли у стартних 11. Николић је на дебију забележио асистенцију, пошто је лепо главом упослио Вељка Симића. Најатрактивнији потез на мечу дело је управо Милосављевића, добро је покушао маказицама, али је голман Kрушевљана правовремено реаговао.

Има пак проблема које би Новосађани требало да санирају. Пре свега, у реализацији. Играла је Воша од старта офанзивно, опседала гол противника и створила велики број прилика, посебно у првом полувремену, међутим, није их материјализовала. Недостајала је некад боља реакција, некад завршни пас, па је мало фалило да јој у последњим тренуцима Чарапани откину бодове. Срећом по домаћина, Џугурдић је промашио једанаестерац.

„Нисам у потпуности задовољан сегментом завршнице. Требало би да наставимо да радимо на самопоуздању, мирноћи и ефикасности, посебно кад већ имамо предност. Често смо били у ситуацијама да имамо предност у завршној трећини терена, а да не дођемо у прилику да упутимо шут. Потрошили смо много таквих напада. Видело се да екипи недостаје зрелост да утакмицу мирније приведе крају и мало више доминира са поседом у последњим минутима меча”, свестан је проблема у завршници и Вошин стратег, Милан Раставац.

Фото (Старспорт): стартери Војводине против Напретка

Аутор: Александар Милошевић

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!