СЛАВИЈА (НС) – РАДНИЧКИ (НП) 2:1

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “ЈУГ”

Славија (НС) – Раднички (НП) 2:1 (0:0)

Нови Сад – Стадион Борца на Клиси. Гледалаца: 250. Судија: Бојан Граовац (Рума) 7,5. Стрелци: Гајић у 63. и Миловац у 86. за Славију, Милаковић у 61. минуту за Раднички. Жути картони: Живковић, Ергарац, Костић (Раднички).

СЛАВИЈА (НС): Завиш 7, Лазаревић 7 (од 69. Ћеха -), Гајић 7,5, Жакула 6,5, Стајић 6,5, Дражић 6,5, Ђорђиевски 7,5 (од 77. Ферати -), Малеш 7 (од 46. Китић 7), Ерор 7, Цекић 6,5 (од 60. Тришић 6,5), Миловац 7,5.

РАДНИЧКИ (НП): Трифуновић 7,5, Рогановић 7, Ромац 6,5, Живковић 6,5, Вујасиновић 6,5, Милаковић 7,5, Шормаз 6, Смиљанић 6,5 (од 74. Шавија -), Цветковић 6,5, Костић 6,5, Ергарац 6 (од 58. Дујић 6,5).

Играч утакмице: Миловац

Појурили су тријумф фудбалери Славије мечу са новопазовачким Радничким и помак ка средини табеле војвођанског “Југа”, што су у финишу и остварили.

Посебно мотивисан био је Лука Ђорђиевски, који је управо из Радничког стигао у редове Славије. Покушао је атрактивно да савлада дојучерашње саиграче, али голман гостију није се дао изненадити, пославши лопту врховима прстију у корнер. Василије Малеш прошао је као брзи воз по левој страни, нанизао тројицу и гађао ближи угао и поново се истакао Трифуновић. Затим, Рогановић је покушао из слободњака, међутим Завиш је ударац преусмерио ван граница игралишта. Неколико тренутака касније Цветковић је центрирао, а Живковић главом пребацио мрежу. Играо се 61. минут када су гости дошли до вођства, стрелу је, са преко 25 метара, одапео Предраг Милаковић, сместивши је у доњи десни угао. Два минута касније изиграна је одбрана искусног стручњака, Ненада Церовића, из брзо изведеног прекида на другу стативу, набацио је Ђорђиевски, на правом месту био је Гајић и трзајем главом вратио утакмицу на почетак. Имаће чим да жале Новопазовчани, комбиновали су Смиљанић и Ромац, који је тукао покрај стативе. У 75. минуту затресао се оквир гола, на месту где се спајају статива и пречка, Рогановић је убацио из корнера, а Стеван Вујасиновић највиши у скоку, није имао довољно среће. Да три бода остану у Новом Саду побринуо се, ко други него, Марко Миловац, сместивши, петом, отпадак у празну мрежу ривала.

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 10. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!