СЛАВИША СТОЈАНОВИЋ: ЗА МЕНЕ СУ ГОДИНЕ САМО БРОЈ

Фудбалска експедиција Инђије налази се на двонедељним припремама у турском летовалишту Анталији. Међу “зелено-белима” најпознатије име је искусни голгетер Славиша Стојановић (34), први стрелац Моззарт бет Прве лиге. Од 26 погодака колико је јесенас постигао прволигаш из сремске равнице, на конто Стојановића иде – 11.

О квалитетим Стојановића излишно је говорити, али треба нагласити да захваљујући великом искуству за чуваре је нерешива енигма, зна да сагледа ситуацију, технички и тактички је доминантан, нерешива је енигма за чуваре. Увек је спреман да посаветује, саслуша, да пружи подршку нарочито младим саиграчима. Са 34 године научио је да је на терену довољан поглед, мимика за доношење правовремене одлуке. У Инђију је летос стигао са Бањице и каже да се у клубу осећа сјајно, као да је ту знатно дуже.

– Мисли су ми усмерене само на то како да се пласирамо у друштво најбољих, надам се да ћемо у томе успети. Играм растерећено, о чему довољно сведоче голови. На крају јесени сам први стрелац лиге и лагао бих када бих рекао да ми то не прија, посебно због година које имама – каже Стојановић и напомиње да је волео стил игре Матеје Кежмана. Често га је гледао и замишљао да би могао да постане као он, али, констатује, да није успео.

Своје велико искуство радо дели нарочито са младима који тек ступају на прволигашку сцену и зна да им је подршка преко потребна, како на терену, тако ван њега.

– Младима су бонус правилом отворене велике могућности. Треба да гризу, да искористе сваки минут на терену. Раније је било знатно теже доћи до првог тима, а да не говорим да је место међу једанаест за многе била немогућа мисија. Најкорисније савете добио сам од једног бившег тренера. Рекао ми је да на терену треба да радим што најбоље знам, а да се никада не трудим око ствари које не умем – сећа се прошлости, коју је уградио у садашњост и зато тако дуго траје.

Велику захвалност дугује тренеру Војкану Ракићу, који га је усмерио и улио му љубав према фудбалу. Свестан је да се полако приближава крају дуге и богате каријере. – Кад завршим са активним играњем желео бих да останем у фудбалу, и у том смислу предузимам одређене кораке. Размишљам о тренерском позиву, али то није још на видику, јер желим да играм док ме тело и здравље служе. Жеље и воље имам, као и пре десет година, за мене су године само број – уверава нас први стрелац лиге.

Славиша Стојановић – фото: http://facebook.com/FK-Inđija

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 03. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!