СЛОМ ЗА ШЕСТ МИНУТА

У размаку од шест минута, у другом полувремену Сомборци су три лопте сместили у мрежу иза младог голмана Николе Галина, за први пораз Елемираца у српсколигашком друштву. У Нафтагасу жале за пропуштеним приликама у првом делу.
– Имали смо шансе да поведемо – каже тренер Владимир Грбушић. Савановић је у првом полувремену погодио пречку, Миливојев је са два метра шутирао у голмана Видаковића, док су домаћини у том периоду, били без шанси. Казна нас је стигла у наставку, ривал је искористио наше грешке и за кратко време постигао три гола.
Иако је бонус, везиста Лазар Вукоје, морао из игре у десетом минуту, а његов вршњак Игор Павлов игра шпица, промена улоге није реметила ритам у првих 45 минута.
– Гледао сам снимак меча, голови домаћина су из наших грешака и кад се стави на тас, можемо да жалимо. Повреда Вукоја дошла је на почетку, у наставку је Видић заменио Павлова, али било је касно да се нешто преокрене. Стартна екипа била је другачија у односу на прво коло и реми са Текстилцем и имамо играча за ротацију.
– Сад нам је Први мај приоритет. – Румљани имају четири бода, добро су отворили трку и биће тешко. Треба да нападнемо и будемо стрпљиви да бисмо дошли до реализације. Грешке треба да сведемо на најмању меру. Примили смо четири гола у два меча, а промашили смо више прилика.
У редовима новајлије неће да коментаришу суђење, али су у убеђењу да је прекршај над Савановићем био за најстрожу казну.
– Треба да извучемо поуке из начина на који смо примили голове, да нам се то не дешава, све остало је за заборав и само нас занима како да дођемо до доброг резултата у суботу. Надам се да ће сви бити здрави – каже Грбушић.
Марко Тадић је и два дана после меча, жалио за пропуштеним:
– Сомборци су нас ухватили на брзини, слабо смо ушли у наставак и за кратко време, три пута су погодили мрежу. Резултат је нереалан, а сами смо криви и мора да се исправимо. Не вреди нам да се осврћемо на пропуштено у Сомбору, у дуелу са Румљанима само нас победа занима и први тријумф донео би мирноћу и самопоуздане.

Б. Цвијетић

РУМЉАНИ ЗА ВАЂЕЊЕ: Марко Тадић (Нафтагас) Фото: Ж. Шемић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!