Испред фудбалских клубова који се такмиче у Војвођанској лиги је трећи такмичарски викенд. Хајдук из Дивоша ће по први пут на гостовање у новој сезони, а инђијаки Железничар ће по први пут бити домаћин.

После два одиграна кола Хајдук из Дивоша је једини имао два пута улогу домаћина. Дивошани су делимично искористили ту предност јер су остварили победу и један нерешени исход. Са друге стране инђијски Железничар је два пута био у положају госта. Железничар је имао половичан успех и из два гостовања у Новом саду је освојио три бода. Иако је рано говорити о успесима или пак неуспесима клубова на старту првенствене трке ипак је приметно да су најбољи старт имали Слобода из Доњег товарника, Индекс из Новог сада и Слога из Темерина. Три екипе са две остварене победе. На зачељу табеле слична прича, али сада прича о поразима. По два пораза имају ГФК Словен из Руме, Славија из Новог сада и Шајкаш 1908 из Ковиља. Поглед на табелу је јасан, али он већ у суботу, односно недељу може бити и сасвим промењен. Неких драстичних померања неће бити, а неколико утакмица већ сада побуђује и посебну пажњу. Ту пре свега мислимо на судар две екипе са максималним учинком у Доњем товарнику. Слобода ће угостити темеринску Слогу. Један клуб од ова два, а можда и оба од суботе неће имати стопроцентни учинак. Потом је занимљиво видети и прво гостовање Дивошана у сезони. А они ће на ноге екипи ГФК Словен у Руми. Са друге стране инђијски Железничар ће бити по први пут у улози домаћина. Инђинчани ће угостити ковиљски Шајкаш 1908. Клуб са којим су не тако давно играли бараж утакмице за попуну овог друштва.

А комплетни парови трећег кола војвођанског четвртолигашког југа изгледају овако:

Субота:
Раднички Нова Пазова – ОФК Славија Нови Сад
ГФК Словен Рума – Хајдук Дивош,
Слобода Доњи Товарник – Слога Темерин,
Младост Бачки Јарак – Слога Ердевик,
Железничар Инђија – Шајкаш 1908 Ковиљ,
Недеља:
Индекс Нови Сад – Раднички Шид,
Јединство Руменка – Ветерник,
Дунав Стари Бановци – Доњи Срем 2015 Пећинци

Све утакмице почињу од 16,30 часова, осим недељног дуела Индекс – Раднички Шид који се игра од 10.часова.

И као последња вест везана за овог пута ГФК Словен из Руме је да Милан Маслић није више први стручњак клуба. Млади стручњак је други који је смењен или је отишао са места тренера после дешавања у ердевичкој Слоги.

Извор: http://www.sportin.biz