СЛОВЕНОВА ВЕЛИКА И СЛОЖНА ПОРОДИЦА

Није случајно ГФК Словен нашао своје место у српсколигашком друштву. Пре свега у организационом смислу, функционалној инфраструктури, неговањем заједништва и породичне атмосфере, пример су многима како треба да изгледа један успешан клуб.

Мало је недостајало да се домогну наслова у Војвођанској лиги, Југ, али су у одмеравању снага са инђијским Железничаром у последња три кола остали су без титуле. Помирени са судбином кренули су са припремама почетком месеца у намери да најзад стигну до трона. Одустајањем Братства 2019 од лиге, ФСВ је брзо реаговао и расписао тендер, на коме су Румљани победили у конкуренцији три клуба и после неколико сезона вратили се у српсколигашко јато.

Иза тако добро организованог и успешног клуба стоји велики фудбалски заљубљеник председник Милорад Батало, са којим је Слован растао од шестог ранга и домогао се Српске лиге. Батало дуго негују пријатељске односе са тренером Зораном Васиљевићем, тако да га није изненадио позив. Познати стручњак је раније пратио Румљане и зна да се ради о једном од најорганизованијих клубова у Покрајини и шире. Посебан шмек и арому даје заједништво, породична атмосфера, употпуњена великим бројем оданих присталица.

Успели су да задрже костур тима, односно играче који су изнели највећи терет претходне сезоне. У вечерњим сатима, под светлошћу рефлектора, на тренинзима се окупи око 20-ак играча. Како рече Васиљевић, због новог правила о три бонуса, приоритет је да се доведе 4-5 млађих фудбалера и да се попуне још 2-3 позиције.

– Људи из клуба су ме освојили на пречац. Такву срдачност, гостољубивост, домаћинску атмосферу нисам нигде видео, а радио сам у много клубова. Прочули су се по дочеку и испраћају гостујућих екипа, службених лица, зато судије и делегати радо далазе у Руму, јер знају да неће бити изложени притиску и неугодностима. За 24 године колико се бавим тренерским послом, свега сам се нагледао, бројних утакмица пуних набоја, инцидената, картона и свега што је страно фудбалу. Зато нисам пуно размишљао када сам добио позив, мада је било комбинација са неким прволигашима – каже Васиљевић.

За породицу Батало клуб је породични хоби, којем се цели предају. Поред председника Милорада и сина првотимца Ивана, активна је супруга и мајка Весна, што је реткост за наше прилике. Весна је задужена за информативни део и презентацију клуба на друштвеним мрежама. Не либи се да засуче рукаве и уз помоћ других жена, вештим рукама брзо припреме пригодну закуску за играче и друге учеснике. Тако је било у суботу после пријатељске утакмице са Напретком из Попинаца, спремљен је роштиљ, слана и слатку закуску, уз пригодан штимунг зачињен музиком и игром до касних вечерњих сати.

Извор: http://facebook.com/gfksloven  http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 18. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!