СМЕДЕРЕВО 1924 – РАДНИЧКИ (СМ) 1:0

Иницијатива домаћина исплатила се у 76. минуту када је Ћорковић упутио одличан центаршут, а код друге стативе Димитријевић је ударцем главом сместио лопту под пречку

СМЕДЕРЕВО 1924 – РАДНИЧКИ (СМ) 1:0 (0:0)

Стадион: Смедерева. Гледалаца: 700. Судија: Стефан Филиповић (Јагодина). Помоћници: Милош Тошић (Власотинце), Срђан Милићевић (Куршумлија). Жути картони: Димитријевић, А. Марковић, Лукић (Смедерево), Н. Цветковић (Раднички). Стрелац: Димитријевић у 76. минуту.

СМЕДЕРЕВО 1924: Лукић, Ћорковић, Костић, Димитријевић, А. Марковић, Јанковић (од 46. Петронијевић), Панић, Зувић (од 69. Н. Јовановић), Илић (од 46. Стојковић), Обрадовић (од 74. Локоса), С. Јовановић (од 69. Л. Марковић).

РАДНИЧКИ (СМ): Тороман, Ивић, Гајић (од 69. С. Цветковић), Станисављевић, Чарапић (од 81. Стајковић), Илић, Н. Цветковић, Петровић, Милић (од 81. Ђукановић), Исаиловић, Вићентијевић.

Сусрет прошлонедељних ривала почео је приликом Димитријевића, чији је ударац на убацивање Саше Јовановића са ивице петерца завршио крај стативе. То није обесхрабрило госте, па је Вићентијевић на центаршут Чарапића покушао главом да изненади сигурног Лукића.

Стекао се утисак да су гости у овај меч ушли без пресије, због чега су њихови пасови и проигравања, утисак је, били прецизнији од домаћих. Чак шта више, после контранапада Станисављевић је са 14 метара искоса, послао лопту за мало крај гола, а нешто касније, волеј Милића завршио је на исти начин.

Само што је почео наставак, шут Стојковића, после корнера је блокиран, а одбитак Петронијевић није најбоље прихватио. Убачену лопту Петровић је у паду захватио, али Лукић био на месту, а нешто касније и Милић је са дистанце снажним шутем пребацио оквир гола.

Заиграли су Смедеревци ангажованије, па се тако у 60. минуту Димитријевић пробио по десном боку, да би ударац Саше Јовановића, одбрана гостију блокирала. Мало је недостајало па да и Алекса Марковић изненади голмана гостију, потом је блокиран и покушај Зувића, а онда је и Обрадовићев ударац главом завршио крај стативе.

Иницијатива домаћина исплатила се у 76. минуту када је Ћорковић упутио одличан центаршут, а код друге стативе Димитријевић је ударцем главом сместио лопту под пречку – 1:0.

Нешто касније, свој ударац је са ивице казненог простора опробао и Никола Јовановић, али је овог пута голман гостију Тороман, парадом избацио лопту у корнер.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!