СМЕДЕРЕВО – РФК НОВИ САД 1921 1:0


СМЕДЕРЕВО 1924 – РФК НОВИ САД 1921 1:0 (0:0)

Стрелац: Обрадовић у 63. минуту

СМЕДЕРЕВО 1924: Каличанин, Ћорковић, Костић, Стојковић (од 62. Ристић), Драгутиновић (од 62. Ивић), Димитријевић, Марковић, Панић, Илић (од 88. Јовановић), Стевановић (од 72. Бојић), Пиргић (од 62. Обрадовић).

РФК НОВИ САД 1921: Ђулчић, Варга, Крстић, Чолић, Рац, Сердар, Тедић (од 74. Врекић), Јевремовић (од 62. Влалукин), Благојевић, Стојановић, Рађен.


Више од сат времена млади Канаринци, са чак седморицом бонуса на терену успешно су парирали, али на крају искуство је пресудило.

Први су припретили домаћини преко Димитријевића, а после шута из прве са десетак метара, на убацивање Ћоровића, лопта је завршила изнад гола. Гости су узвратили преко Рађена, после корнера Варге, за мало је, ударцем главом, са ивице петерца, послао лопту изнад пречке.

Није било много шанси до одласка на одмор, уз опаску да су се гости у том делу више кретали и имали већи посед.

Због суспензије тренера Саше Мићовића од једне утакмице, екипу са клупе је предводио његов асистент Бојан Остојић и у 62. минуту извршио је троструку измену, што се показало као добитна комбинација.

Само што је ушао у игру, у првом контакту са лоптом, на сјајно проигравање ДимитријевићаОбрадовић је утрчао у празан простор и маниром искусног стрелца погодио супротан угао иза немоћног Ђулчића.

На сцени су поново, пет минута касније, били исти актери, али Обрадовић је пребацио оквир гола.

Нису се предавали Новосађани, па су у 84. минуту, најпре Чолић, потом и Влалукин имали идеалне позиције, али оба пута на висини задатка био је несавладиви Лазар Каличанин, због чега је награђен аплаузом.

Три минута пре краја, све дилеме око исхода могао је да реши Ивић, али за мало је био кратак, на приземни центаршут Бојића, што није умањило славље Оклопника.

ФОТО: Јелена Грлић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!