СМЕШИ СЕ ОСМИ ТРИЈУМФ

Нафтагас је поражен у Панчеву, а играчи Динама 1945 до победе су дошли у другом полувремену. Елемирцима су резултати са других мечева ишли у прилог и са 23 бода, коло пре краја јесење трке, задржали су четврто место.

– На гостовањима нисмо успешни као код куће и сваки пораз личи на претходни – каже тренер Владимир Грбушић. – У Панчеву смо слабо почели, али успели смо да консолидујемо игру и, у финишу полувремена, анулирамо рано вођство домаћина. Милош Савановић погодио је из пенала за 1:1 и то је подигло самопоуздање.

Елемирци су у наставак ушли боље и срчаније.

– Створили смо три прилике и нисмо дошли до вођства. Кад сам рекао Лазару Попову и Игору Павлову да се спреме и уђу игру, у размаку од три минута, примили смо два гола. Док су сређивали опрему, домаћин нас је казнио за промашаје.

Стручни штаб ни поред Тамиша није имао комплетан погон.

– Најавио сам Александра Чигоју, који се опоравио од повреде, али није могао на терен. Вече пред утакмицу имао је високу температуру, док се његов имењак Панић, повредио на загревању. Покушао је да игра, није могао и у 11. минуту уступио је место Николи Козловачком. Због парних картона није било голгетера Миљана Миливојева, а колико нам значе, не треба да говорим. Марка Самарџића, који је дужи период повређен, и не помињем. Приметан је умор и једва чекамо крај сезоне.

Следи дуел дебитаната, Нафтагас је домаћин Подунавцу.

– Чврста екипа, са снажним пресингом и за сваког ривала неугодна. Зна да игра на резултат и у групи тимова са најмањим бројем пораза. Јуришаћемо да јесен завршимо победом и останемо у горњем делу табеле.

За Николу Бјелицу је последњи меч јесени најважнији:

– Имали смо прилике да у Панчеву избегнемо пораз, али тешко је кад нисмо сви на броју и кад је, на почетку меча, Панић напустио терен, мењали смо распоред на терену и морало је да се осети. Желели смо највише, али лако су нам, у размаку од неколико минута, два пута погодили мрежу и дошли до тријумфа. Против гостију из Белегиша имамо поправни и уз подршку навијача и максималну ангажованост, могли бисмо до бодова. Ниједна утакмица није била лака и за свих седам победа морали смо да уложимо максимум труда. Надам се осмом тријумфу.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!