СПАРТАК ДОБИО РИВАЛЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА – СУБОТИЦА ДОМАЋИН КВАЛИФИКАЦИОНЕ ГРУПЕ

Данашњим жребом одржаним у Ниону првак Србије у женском фудбалу, Спартак, добио је противнике у првој квалификационој рунди за Лигу шампиона, али и домаћинство па ће се утакмице прве фазе најеминентнијег такмичења играти у Суботици од 18. до 21. августа. Жреб је одлучио да Суботичанке буду у 11 групи где су још првак Норвешке Бран Kвинер и АЛГ Спор из Турске.

За разлику од претходних година, а по новом систему од прошле сезоне у првом кругу у групи се игра мини турнир где се победници из првих утакмица састају у финалу. С обзиром да се првак Србије Спартак нашао у групи где су три екипе, „голубице“ су обезбедиле директно место у финалу због бољег коефицијента у односу на представника Норвешке. За пролаз у други круг тим Бориса Арсића ће се борити са победником из дуела Бран Kвинер и АЛГ Спор.

Прва утакмица у групи се играју 18. августа, док је финале и меч за треће место на програму 21. августа када ће Спартак тражити визу за други круг квалификација Лиге шампиона. Победник финала иде у другу рунду.

Извор: https://www.subotica.com/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!