СПАРТАК ДОВЕО ДЕФАНЗИВЦА КОЈИ ЈЕ НАЈАВИО ПАРТИЗАНОВУ ЕЛИМИНАЦИЈУ ИЗ КУПА

Јован Маринковић потписао на годину и по дана са суботичким тимом

Било је свакако и горих, али Спартакова одбрана била је једна од порознијих у финишу јесењег дела сезоне у Моцарт Бет Суперлиги. Само једном су на последњих 12 првенствених утакмица сачували мрежу (против Партизана) што је био јасан знак за челнике тима из Суботице да морају да појачају последњу линију. И зато на северу Србије ново лице.

Екипа Љубише Дунђерског промовисала је још једно појачање. После Воја Убипарипа,Спартак је озваничио ангажман са Јованом Маринковићем са којим је склопио сарадњу до лета 2024. године.

Овај 26-годишњи поливалентни дефанзивац (игра на позицији штопера и десног бека) у првом делу сезоне наступао је за Раднички из Сремске Митровице, а овдашња фудбалска јавност имала је прилику боље да га упозна крајем септембра у шеснаестини финала Купа Србије када је постигао гол у надокнади меча са Партизаном и помогао српском друголигашу да преко пенала избаци црно-беле из такмичења.

Маринковић је поникао у нишком Радничком, а касније је наступао још за Синђелић, БСК Борчу, Јавор, Бачку и Напредак из којег је у септембру ове године стигао у Сремску Митровицу. Међутим, експресно се вратио у елитни ранг.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 28. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!