СПАРТАК И ЈАВОР ИГРАЛИ НЕРЕШЕНО (2:2)

Спартак и Јавор из Ивањице одиграли су нерешено (2:2) на Градском стадиону у Суботици, у оквиру 6. кола Суперлиге. Оба тима приказала су сјајну игру, виђена четири поготка то и потврђују. Суботичани су два пута имали предност, али су гости успевали да изједначе и на крају свима је отишао по бод.

Спартак је блажу иницијативу после неколико прилика крунисао вођством. Нобору Шимура је прихватио лопту у срцу шеснаестерца, мало се збунио, али је успео из окрета да лопту проследи до Николе Срећковића на ивицу петерца, а капите је проследи у мрежу Јавора за радост присутне публике на Градском стадиону.

Нису се штедели ни једни ни други. Играло се отворене, низале су се прилике на обе стране, а у 23. минуту после неколико покушаја одбијена лопта је стигла до Петра Гигића, а он је сместио у гол Суботичана за 1:1.

На истеку пола сата игре после сјајне акције Спартак је поново стекао предност. Лука Бијеловић је после дуплог паса са Шимуром, упутио центаршут са десне стране, на једанаест метара главом је прихватио Марко Обрадовић и лагано спустио пред ноге Андреју Тодороском који погађа за 2:1.

У другом полувремену гости су покушали да дођу до новог изједначења. Успели су у 67. минуту. Лука Гојковић је у скоку надмудрио Танасина, повукао контру уз леву аутлинију, упутио центаршут на другу страну где је одбрани Спартака умакао Елиомар и погодио за 2:2. Нешто касније Петар Гигић је силовито шутирао са двадесетак метара, лопта је погодила стативу и на срећу одбила се у поље.

Ближио се крај утакмице, Суботичани су атаковали на гол Ивањичана. У 84. минуту Обрадовић је сјајно проиграо Николу Срећковића, а он лопту сместио у мрежу Вулића, али се испоставило из недозвољене позиције и меч је завршен без победника.

Спартак – Јавор 2:2 (2:1)
Срећковић 14′, Тодороски 30′- Гигић 23′, Елиомар 67′

Спартак: Манојловић, Шимура, Филиповић, Остојић, Митровић (Танасин), Тумбасевић (Ђурасовић), Станић, Бијеловић (Шћепановић), Тодороски, Срећковић, Обрадовић.

Јавор: Вулић, Николић, Тојчић, Обрадовић, Грабеж, Марчић, Доукоуре, Кемпбел (Ибрахим), Гојковић (Долмагић), Луковић (Елиомар), Гигић (Ђукић).

Фото: Микико Исхикања

Извор: http://www.subotica.com

ОБЈАВЉЕНО: 15. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!