СПАРТАК ИГРА ОЗБИЉАН ФУДБАЛ, А СРЕЋКОВИЋ ЈЕ МАЈСТОР ПРЕКИДА! ВОЖДОВАЦ ОДОЛЕВАО 303 МИНУТА, А ОНДА МУ СЕ РАСПАЛА ОДБРАНА

Одлична екипа Славка Петровића надригала Змајеве – 3:0

Спартак из Суботице игра озбиљан фудбал и потпуно заслужено се налази на високој трећој позицији Моззарт Бет Суперлиге. Одлична екипа Славка Петровића преслишала је Вождовац на Градском стадиону у Суботици и одбрану Змајева која је одолевала тачно 303 минута на почетку сезоне учинила прилично порозном. На крилима најбољег актера утакмцие Николе Срећковића Голубови су стигли до другог славља у сезони, па се са осам освојених бодова и гол-разликом 6:1 заслужено шепуре у самом врху табеле – 3:0 (1:0).

Срећковић је постигао еврогол из слободног ударца у 67. минуту и асистирао упорном Марку Обрадовићу за постизање првог гола у овој сезони Моззарт Бет Суперлиге 11 минута касније. Искусни нападач је одрадио важан посао и код првог гола своје екипе у 33. минуту, када се добро заградио и омогућио Андреју Тодороском да начне одбрану гостију.

Тај први гол је био можда и кључан када су у питању дешавања на овом мечу, пошто смо пре тога гледали прилично отворену утакмицу и неколико добрих шанси пред оба гола. Ипак, Спартак је од почетка деловао одлучније и мотивисаније, Петровић је добро поставио и очигледно мотивисао своју екипу, којој је ова утакмица стигла као права потврда одличног старта сезоне.

Узбуђења су кренула већ у другом минуту, када је Пантовић остао сам у противничком шеснаестерцу, одлично скочио и гађао главом, али је Филип Манојловић блиставо интервенисао. Већ у наредној акцији Обрадовић је остао сам у противничком казненом простору, изашао пред Милоша Крунића, али је гађао у пречку.

У уводном делу утакмице, један од агилнијих играча у редовима екипе Небојше Јандрића био је Стефан Хајдин. Бивши леви бек Црвене звезде у неколико наврата је запретио ударцима са дистанце. Онај опаснији тренутак догодио се у 25. минуту, када је искоса са леве стране у казненом простору уздрмао спољни део мреже. У кратком временском периоду Шћепановић је два пута погрешио на својој половини, али гости нису то казнили. После Хајдина из даљине је запретио Един Ајдиновић.

Код домаћина је са друге стране био активан Шимура, који је у неколико наврата слао опасне лопте у противнички шеснаестерац. Управо из једне такве акције дошло се до првог гола у 33. минуту. Јапанацје послао лопту у ноге добро постављеном Обрадовићу, после чијег је кратког додавања Тодороски погодио у мету.

До краја првог полувремена Пантовић је запретио солидним ударцем са ивице казненог простора у 38. минуту, али није било превелике опасности по гол Манојловића.

Срећковић је био врло расположен и растрчан и у првом полувремену, када је доста проблема правио Мијаиловићу, а у других 45 минута је све то „наплатио“.

Само два минута пре најлепшег тренутка утакмице кратко су се радовали Змајеви. Ивезић је погодио мрежу Спартака на додавање Пантовића, али се испоставило да је некадашња нада Црвене звезде првобитно била у офсајду, па је гол оправдано поништен. Срећковић је у 67. минуту поставио лопту на неких 25 метара удаљености од противничког гола, сјајно и прецизно опалио, а она је завршила у гроњем десном углу немоћног Крунића.

Исти играч је потврдио да је прави мајстор прекида у 78. минуту, када је одлично из корнера погодио још једном добро постављеног Обрадовића.

Вождовац је до почасног поготка могао у 87. минуту, али је Ивезићев ударац завршио на стативи Спартаковог гола.

СПАРТАК – ВОЖДОВАЦ 3:0 (1:0)

/Тодороски 33, Срећковић 67, Обрадовић 78/

Градски стадион

Судија: Јован Шегрт

СПАРТАК: Манојловић 6,5 – Шимура 6,5 (од 79. Танасин), Филиповић 6,5 Остојић 6,5 Митровић 6 – Тумбасевић 6,5, Шћепановић 5,5 (од 69. Станић 6), Тодороски 7 (од 60. Рошевић 6) – Бјеловић 6,5, Обрадовић 7 (од 85. Абрахам, Срећковић 7,5 (од 85. Виторовић)

ВОЖДОВАЦ: Крунић 6 – Мијаиловић 5,5, Дамјановић 5,5, Миловић 5,5, Хајдин 6 – Ајдиновић 6 (од 55. Милосављевић) Ивезић 6 – Пантовић 6,5, Ђуришић 5,5, Ћирковић 5,5 (од 77. Сентоку) – Трифуновић 5,5 (од 63. Бурмаз).

Играч утакмце: Никола Срећковић

Ненад Јовановић nenadj@mozzartet.com

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 31. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!