СПАРТАК НА МАКЕДОНСКИ ПОГОН: ТОШЕСКИ ЗАБЛИСТАО У ЛАЗАРЕВЦУ И ИЗВУКАО ГОЛУБОВЕ ИЗ ОПАСНЕ ЗОНЕ

Гол и две асистенције одличног везисте у другој узастопној победи екипе Милана Милановића – 3:0

Шест освојених бодова у размаку од свега четири дана. Нешто што се први пут догодило Спартаку у овој сезони, али у најважнијем могућем тренутку за екипу Милана Милановића. Суботичани су после драгоценог славља над Јавором, на прилично убедљив начин савладали Колубару у Лазаревцу, па су коначно успели да напусте опасну зону – 3:0 (1:0).

Баш као и пре четири дана, када је Андреј Тодороски био заслужан за преокрет у игри своје екипе, и данас је кључни фактор утакмице био један македонски фудбалер. Овога пута у првом плану био је Милош Тошески, који је био стрелац другог гола Суботичана у 53. минуту, али и асистент код погодака Тодороског и Петра Станића у 44, односно 73. минуту утакмице.

Колубара је потпуно разочарала на овој утакмици. Састав Верољуба Дуканца је практично имао једну озбиљну прилику на утакмици, док је чувар мреже домаћег тима Балша Поповић био најзаслужнији што пораз домаћег тима није био још убедљивији.

Милановић је након тешког периода успео да повеже конце у свом тиму. Данас не само да је погодио са тактичком поставком на старту утакмице, већ је касније погађао и са изменама. Поготово када је у питању Петар Станић, који се вратио из повреде. Млади везиста на позајмици из Црвене звезде гол је дао свега неколико секунди по уласку на терен, а касније је у још неколико наврата ставио домаћу одбрану на муке и јасно показао да ће бити вредно појачање свом тиму у самој завршници сезоне.

КОЛУБАРА – СПАРТАК СУБОТИЦА 0:3 (0:1)

Стадион Колубаре

Судија: Александар Живковић

КОЛУБАРА: Поповић 6,5 – Ћосић 5,5 (од 56. Багарић), Бакић 5,5, Милићевић 5,5, Кочовић 5 (од 75. Ћорковић) – Зубаиру 5,5 (од 56. Вукушић), Николић 6, Садиковић 6 – Милојевић 5 (од 63. Илић), Ђокић 5,5 – Ђурановић 5,5 (Од 74. В. Илић).

СПАРТАК: Манојловић 6,5 – Танасин 7, Бугарин 6,5, Остојић 6,5, Виторовић 6,5 – Ђурасовић 7, Тошески 8,5 – Тодороски 7 (од 67. Богоћевић), Тумбасевић 7 (од 79. Рошевић), Срећковић 7 (од 79. Убипарип) – Христић 6,5 (од 73. Станић 7).

Играч утакмице: Милош Тошески 8,5

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 01. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!