СПАРТАК – НАПРЕДАК 1:3 (ВИДЕО)

Крушевљани до првих голова и прве победе у сезони – 3:1

По изузетно лошем терену и против екипе која је у овој сезони код куће до сада била непоражена, успео је Напредак да оствари изузетно важну победу. Чекали су се голови, акције, померање са мртве тачке, али како стара народна изрека каже: Ко чека тај и дочека, и заиста је било тако.

Не само да су се Крушевљани коначно уписали у стрелце, не једном него три пута, већ су и потпуно тактички надмудрили Суботичане – 3:1.

Након уводног одмеравања снага јасно је било да ће ово бити утакмица сходна температури ваздуха, без пуно прилика и трчања, међутим успели су Крушевљани да искористе то и да из обе добре прилике у првом полувремену поведу и на паузу оду са резултатом 2:0 у своју корист.    . Огњен Мршић имао је ту част да се први упише у листу стрелаца свог клуба у новој сезони. Искористио је простор у 16 метара, Манојловић се лоше поставио и само је својом парадом улепшао погодак гостију. Покушавали су домаћи на крилима Бијеловића и Тодороског да пробију по страни и угрозе гол Савића, али безуспешно. Све је то дошло на наплату и фудбалери Напретка су из одличног контранапада дуплирали предност. Стоиљковић је прошао по левој страни, пронашао Ђорђа Јовановића на другој који је матирао Манојловића.

У друго полувреме Суботичани су ушли доста офанзивније, шеф струке Александар Кержаков увео је Воју Убипарипа у нади да ће својим искуством и знањем допринети креативности у нападу. Ипак испоставило се да није он био кључна измена. Млађани Вељко Јоцић, рођен 2006. године који је у игру ушао средином првог полувремена искористио је гужву и одличним ударцем смањио резултат на 1:2. Извесно је да је овај момак Спартаков нови бисер. Наставили су домаћи да имају иницијативу, гол је буквално висио у ваздуху, али нажалост по Плаве голубове до промене резултата је дошло – на другој страни. Када су сви мислили да је крај, супротно виђење имао је двојац у навали Чарапана који су искористили трећи пут понављану реч простор у одбрани Спартака. Сјајно је набацио Љубомирац за Станојловића за коначних 1:3. 

Након уводна четири кола са само једним освојеним бодом и без постигнутог гола Напредак је ову победу дочекао као мелем на рану и сигурно да ће му дати крила за бољи наставак сезоне.

СПАРТАК – НАПРЕДАК 1:3

/Јоцић 66 – Мршић 19, Ђ. Јовановић 39, Станојловић 89/

Градски стадион у Суботици

Гледалаца: 450

Судија: Андрија Стојановић

СПАРТАК (4-3-3): Манојовић 6, Ђурасовић 6 (од 81. Мијић), Бијеловић 6,5, Тодороски 6, Бугарин 6, Бабић 5.5 (од 58. Тошески 5,5) , Станојев 6 (од 81. Кванку Осеи -) , Стајковић – (од 26. Јоцић 7), Видаковић 6, Керкез 6, Дунђерски 5.5 (од 45. Убипарип 6).

НАПРЕДАК ( 3-4-2-1) : Савић 6 , С. Јовановић 6, Вукајловић 6,5, Јовић 6 (од 56. Крстић 6) , Мршић 7, Ђековић 6, Љубомирац 6,5, Стоиљковић 6,5 (од 81. Бабић 6), Маринковић 6, Ненадовић 6 (од 56. Станојловић 7) , Ђ. Јовановић 7.5 (од 68. Томић 5,5).

Играч утакмице: Ђорђе Јовановић (Напредак) 7,5

 

ОБЈАВЉЕНО: 27. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!