СПАРТАК ОСВОЈИО БОД У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ (ВИДЕО)

Металац – Спартак Ждрепчева крв 1:1 (1:1)

Горњи Милановац, гледалаца: око 200. Судија: Лукић Лазар. Стрелци: 0:1 Николић (4. из пенала), 1:1 Стојановић (41. из пенала)

Металац: Марковић, Јанковић, Стојић, Фићовић, Ђурић (78. Цветковић), Одада (57. Kрајишник), Стојановић, Чађеновић (90. Грбовић), Бачкуља, Влакулин, Мбоунгоу

Спартак Ждрепчева крв: Дубљанић, Схимура (70. Ђурасовић), Тошески (89. Шћепановић), Срећковић (70. Тодороски), Николић, Видаковић, Томашковић (55. Богићевић), Остојић, Туфегџић (89. Рајовић), Филиповић, Бијеловић

Фудбалери Спартака вратили су се са освојеним бодом из Горњег Милановца на дебију новог шефа струка, Славка Петровића. Оба гола на утакмици постигнута су из пенала, повели су суботичани а поравнали домаћини у финишу првог полувремена.

Утракмица је на самом почетку обиловала узбуђењима. Металац је имао шансу већ у првом минуту, Мбонгу је упутио центаршут који је искористио Ђурић, али је лопту посло далеко изнад гола Суботичана. Два минута касније Влакулин је у свом шеснаестерцу играо руком што је судија Лазар Лукићч санкционисао досуђеним пеналом. Сигуран извођач био је Николић за водство Спартака од 1:0. Домаћмни су покушали из слободног ударца у 12. минуту, међутим лопта након шута Стојановића одлази изнад гола. Спартак је постигао гол у 14. минуту, када је Туфегџић украо повратну лопту ка голману Металца, међутим поништен је ВАР одлуком пошто је лопта из те акције ипак изашла прво у корнер. Покушао је Мбонго „маказицама“ у 23. минуту али било је то непрецизно. Спартак је покушао шутевима Туфегџића и Тошеског из даљине, али лопте су завршавале поред гола. Домаћини су поравнали резултат у 41. минуту такође са беле тачке. Мбоунгоу је оборен у шеснатерцу а сигуран са беле тачке био је Стојановић за 1:1.

Металац је почетком другог полувремена играо агресивније са великом жељом да дођу до резултатског преокрета. Најчешћи покретачи акција били су Ђурић, Фићовић и Мбоунгоу, међутим нису створили ни једну опаснију прилику за гол. Спартак се ослободио притиска након сат игре и запретио преко Бијеловића након чијег шута лопта завршава у рукама голмана Марковића. Туфегџић је 75. минуту упутио непрецизан шут после соло акције те је пропала још једна прилика суботичана. Са друге стране покушали су Фићовић и Бачкуља, али сигуран на голу Спартака био је голман Дубљанић.

 

 

 

Извор: https://www.fkspartak.com/

ОБЈАВЉЕНО: 21. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!