СПАРТАК – ПАРТИЗАН 1:2

Црно-бели уз скромну игру славили у Суботици – 2:1

Голови Рикарда су оно што је недостајало Партизану за боље резултате на домаћој сцени. Када је најбољи стрелац лиге стао у финишу јесени, Парни ваљак је зарибао и од пет мечева на којима Гомеш није постигао гол, два је изгубио.

Када је Рикардо пронашао изгубљени „моџо“ – што би рекли Африканци – све се за Партизан вратило на старо. После Шерифа у четвртак, ударна игла црно-белих је данас „упуцала“ и Спартак, постигла први гол у Моззарт Бет Суперлиги још од 30. октобра и донела тријумф над Спартаком у Суботици – 2:1 (1:0).

Иако је прича о борби за титулу била на уснама свих у Хумској током зимске паузе, на само десетак минута пре почетка меча у Суботици Партизан се нашао у ситуацији да му је ТСЦ пришао на само бод растојања. Ипак, на тај изазов београдски тим је успео да одговори и да поново оде на безбедно одстојање.

Ипак, далеко од тога да је Парни ваљак одиграо импресиван меч. И даље је то било споро, неповезано, са много грешака, са индиспонираним Дијабатеом и тек нешто мало бољим Натхом, али далеко од његових најбољих издања. Ипак, тандем Мениг – Рикардо, који је потписао и победоносни гол у Кишињеву против Шерифа, поново је донео осмехе црно-белом јату, а касније, када је Спартак успео да се врати у резултатску равнотежу, асистенција на конто је уписана Јовићу.

Ништа под милим богом се није дешавало у првих пола сата утакмице, чак су се и голмани досађивали због мањка посла. Али, прва прилика која се указала била је дело офанзивне линије Партизана и десног бека Филиповића, чији је ударац по земљи чувар мреже Спартака Дубљанић чудесно одбранио.

Од тог момента утакмица је постала садржајнија, имали су црно-бели још прилика преко Белића и Траореа, само једну Спартак преко Шимуре, да би у 41. минуту Парни ваљак дошао до заслуженог вођства. Мениг је дошао до лопте на својој половини, послао дугу лопту иза леђша одбране домаћих, а Рикардо Гомеш је постигао први гол у првенству после пет сушних мечева.

Спартак се изненада вратио у игру голом у 53. минуту код којег је Бијеловић изиграо чуваре, а Шимура одиграо повратну за Станића. Његов ударац није био ни снажан, ни прецизан, али некако „чаробан“ за дефанзивце Партизана, који су му малтене помогли да заврши у мрежи.

Урошевић је потом погодио стативу и најавио офанзиву Партизана, а Јовић малтене само што је ушао у игру пробио је по боку, шутирао, а Дубљанић само одбио лопту Рикарду на ногу. Моменат одлуке, тренутак у којем су црно-бели дошли до тријумфа.

Али, није могло без брљања и потпуно необјашњивих потеза после тога: Белић чудесно није добио не два, него три жута картона, док је Вујачић поклонио из чиста мира Спартаку слободњак на ивици шеснаестерца. Казне, на срећу црно-белих, није било…

СПАРТАК – ПАРТИЗАН 1:2

/Станић 53 – Рикардо 41, 67/

Стадион: Градски

Судија: Александар Живковић

СПАРТАК (4-2-3-1): Дубљанић 7 – Танасин 5,5 (од 84. Дунђерски -), Остојић 6,5 (од 51. Богићевић 5,5), Маринковић 6, Виторовић 6,5 – Адо 6, Станић 6,5 (од 84. Ђурасовић -) – Шимура 6, Срећковић 5,5 (од 72. Тодороски –), Бијеловић 6 (од 84. Осеи -) – Хрстић 5,5.

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Поповић 6,5 – Филиповић 6, Вујачић 6,5, Марковић 5,5, Урошевић 6 – Траоре 6 (од 62. Андраде -, од 85. Илић -), Белић 6 (од 76. Фејса -) – Дијабате 5,5, Натхо 6 (од 76. Баждар -), Мениг 6,5 (од 62. Јовић 6,5) – Рикардо 7,5.

Играч утакмице: Рикардо Гомеш (Партизан).

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 19. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!