СПАРТАК – РАДНИЧКИ 1923 1:3

Од идеално тактички отвореног дуела до потпуног распада, кратак је опис данашњег издања Плавих голубова (1:3)

Поново се понављају већ виђене сцене на Градском стадиону у Суботици. Деловало је да играчи Спартака могу да издрже притисак Радничког из Крагујевца и да ће као и до сада из добре позиције постићи погодак, а касније се затворити и чекати контре, међутим у другом полувремену ништа није ишло од руке плаво-белима и права је срећа по њих да резултат није био још убедљивији (1:3).

Током првог дела игре видели смо велику жељу оба тима да што пре дођу до гола, али и тек неколицину прилика, што је јасан показатељ да су Кержаков и Дудић добро проучили противничке редове и одлично затегли задњу линију. Посебно су до изражаја долазили везњаци домаћих – Ђурасовић који је добро комбиновао и Видаковић који се у два наварата нашао у изгледним шансама. Најпре га је Ђурасовић добро пронашао по средини те је бивши фудбалер Марибора имао одличну прилику са полудистанце, а потом је кроз неколико минута прецизним центаршутем горепоменути Ђурасовић упутио лопту на главу Видаковићу, али је оба пута Лековић био сигуран. Најбољу шансу гости су имали пред крај првог дела игре када је Вижђи пронашао Видакова, он се наместио у полумаказице, межутим био је непрецизан.

У наставку утакмице Крагујевчани су били нешто офанзивнији. Ристић је могао да доведе свој тим у вођство, али је након његовог шута лопта завршила у гол ауту. Недуго затим Вижђи се нашао у прилици, примио је високу и незгодну лопту, али се налазио на свега метар и по од Вулића који је без много проблема ухватио живу лопту. Нису дуго чекали гости до првог гола. Симовић је казнио грешку домаћих фудбалера, упутио сјајан центаршут по дијагонали са 35 метара директно на главу Бевису који је лопту сместио у гол. Када је деловало да ће плаво-бели покушати да дођу до изједначења, њихова надања и жеље срушена су у два потеза. Прво је Видаков евроголом дуплирао предност свог тима, а затим је капитен Спартака продубио муке саиграча несрећним аутоголом за 0:3. До краја утакмице Тодороски је успео да ублажи пораз свог тима, ухватио је одбитак за коначних 1:3.

Изабраници Феђе Дудића продубили су проблеме Суботичана на домаћем терену имајући у виду да је Плавим голубовима ово трећи везани пораз на домаћем терену. Истовремено, Крагујевчани су уписали пети победу у седам утакмица под командом актуелног стратега.

У наставку првентства Спартак ће имати тежак задатак да у Ивањици против Јавора поправи утисак остављен данас, али и у Купу Србије где су елиминисани на првом кораку, док ће Раднички сјајне резултат пробати да настави на свом терену, против Вождовца.

МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГА – 14. КОЛО

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ – РАДНИЧКИ 1923 1:3 (0:0)

/Тодороски 86 – Бевис 65, Видаков 80, Керкез 83аг/

СУБОТИЦА, Градски Стадион

Судија : Павле Томић

Жути картони : Вижђи ( Раднички 1923), Аџић ( Раднички 1923)

СПАРТАК (3-5-2) : Вулић 5 – Танасијевић 5, Керкез 5, Ћаласан 5 – Бијеловић 6 ( од 81. Стајковић -), Ђурасовић 6, Тошески 6 (од 66. Лукић), Видаковић 6 (од 81. Јоцић -), Станојев 6 – Тодороски 6,5, Убипарип 5,5 (од 58. Бабић 5,5)

РАДНИЧКИ 1923 (4-3-3) :Лековић 6,5 – Аџић 6, Изучукву 6, Симовић 6, Пецељ 6 – Ристић 6,5, Зорић 6,5 ( од 86. Видовић – , Вижђи 6 (од 73. Алексић -) – Видосављевић 6 (од 73. Ђурић -), Видаков 6.5 ( од 86. Букумира -), Бевис 7 (од 81. Глушчевић -)

Играч утакмице: Бевис 7

ФОТО: Спартак 

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!