СПАРТАК ТРАЖИ ПОБЕДУ ПОСЛЕ ВИШЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА (ВИДЕО)

Плаво-бели дочекују Јавор у покушају да поправе утисак пред почетак плеј-аута (18.00 Арена Спорт)

После пораза у Крагујевцу (3:1) и смене тренера Ненада Лалатовића, пред фудбалерима Спартака је тежак задатак да најзад победе, први пут још од 3. марта. Од 18 часова почиње окршај против Јавора, а да би се забележила победа у фото-финишу мораће да се понови партија против Вождовца. Последњи тим који је Спартак савладао.

Стигли смо и до последњег кола лигашког дела сезоне Mozzart Бет Суперлиге Србије, једне од можда и најзанимљивијих у последњих неколико година. Много осцилација у игри је обележило сезону Спартака, од врхунских резултата до серије од пет пораза, резултатска вртешка која улази у свој фото-финиш. Далеко од тога да је ико у клубу, као и његови навијачи задовољан пласманом на табели, сходно томе да је циљ постављен пред почетак сезоне био плеј-оф али сада када су и математичке шансе за плеј-оф изгубљене, пред плавим голубовима је јасан задатак.

Што пре изборити опстанак и кренути са припремама за нову сезону како би се овакве ситуације избегле.

За почетак следи им тежак посао у завршној рунди, Јавор из Ивањице који се осокољен победом против Младости нада позитивном резултату и у Суботици како би обезбедио што виши пласман пред почетак плеј-аута.

На конференцији пред ову утакмицу нови шеф струке Спартака Милош Крушчић није превише дужио, али је јасно ставио до знања који су циљеви и обавезе његових играча:

„Тренутак је таква каква јесте, а то значи да клуб није испунио свој циљ који су они зацртали а то је да уђу у плеј-оф. Реалност је таква да нама предстоји борба за опстанак. Морамо да се погледамо у очи и да кажемо реално ми се боримо за опстанак сходно томе тако се и понашамо од првог дана. Покушали смо да подигнемо степен готовости као у војсци, али ми нисмо у војсци. Потребно је да подигнемо ниво озбиљност на један виши степен, да играчи буду свесни да је ситуација таква и да дајемо максимум , као прво и основно на тренингу“, јасан је био Крушчић те се надовезао на рад са играчима:

„Имали смо у ових четири-пет дана четири-пет тренинга колико је то могуће да играчи усвоје неке нове идеје које ми из штаба покушавамо да имплементирамо. Трудимо се да то не буде много јер то је у овим тренуцима контра продукативно када долази нови тренер и ти сад хоћеш да нешто да додаш своје па ако претераш са тиме онда може да буде и нежељених ефеката, значи две до три информације. Радимо доста на психологији али ипак ипак када изгубите пет утакмица односно забележите пет пораза и један нерешен резултат сигурно да психолошко стање није најсјајније, тако да је углавном рад ове недеље био на припреми утакмице против Јавора. Добро смо их анализирали и радили смо на томе да вратимо самопоуздање играчима и на пар идеја које хоћемо да спроведемо у току утакмице. Што се тиче повређених играча сада немамо већих проблема, Бабић и Керкез су ван строја док су сви остали спремни да изађу на терен.“

Пројектовани састав Спартака (5-3-2): Вулић- Керкез М. , Ћаласан, Богићевић, Пријовић, Мијаиловић- Ђурасовић, Томовић, Тодороски,Станојев- Мијић, Мудрински

Пише: Оливер

Извор: https://www.mozzartsport.com/

 

ОБЈАВЉЕНО: 15. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!