СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ – РАДНИК 2:2

Мораће Радник алтернативним путем да потражи опстанак. Није успео кроз плеј-аут, пробаће у бараж, пошто је у последњем колу доигравања изборио само 2:2 против Спартака у Суботици. Чак и да је победио, не би могао да напредује и спасе се, те ће морати на Графичар у покушају да сачува статус у елитном рангу.

Бараж мечеви су на програму 31. маја и 4. јуна, с тим да су реванши на терену суперлигаша, а ако би нешто могло да радује Славољуба Ђорђевића онда је то чињеница да је на северу државе показао умеће да се врати из великог резултатског заостатка. Надокандио је два гола минуса, брзопотезно, почетком другог полувремена, али ниједног тренутка није био на сигурној територији, јер му током те јурњаве резултати на осталим теренима нису одговарали. На крају ће са Радничким из Ниша морати у бараж.

Радник је после савета тренера Ђорђевића у размаку од само три минута казнио опуштеност Плавих голубова, уљуљканост сигурним вођством, те головима задњег везног Михаила Орешчанина и крила Борка Дуроњића поравнао резултат. Што је уопште дошао у позицију да га јури „криви“ су крилни фудбалери Спартака, Андреј Тодороски (комплетан плеј-аут одиграо добро и данас то показао после комбинације са Тошеским) и капитен Никола Срећковић (изндио картон – играње руком Дражића – и препустио Хрстићу да буде прецизан са 11 метара).

Меч у Суботици памтиће се и по опроштај Јапанца Шимуре од Спартака. Иако није улазио на терен, пре почетка меча азијски везиста је примио урамљен дрес са бројем 160 – колико је мечева одиграо за клуб – у знак поштовања за све урађено минулих година.

———————————————————————-

МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГА, ПЛЕЈ-АУТ, СЕДМО КОЛО

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ – РАДНИК 2:2 (2:0)

/Тодоровски 18, Хрстић 37 пен – Орешчанин 49, Дуроњић 52/

Суботица

Судија: Момчило Марковић

Црвени картон: Виторовић (Спартак Ждрепчева крв)

СПАРТАК: Манојловић 6 – Танасин 6, Богићевић 6, Бугарин 6,5, Виторовић 5,5 – Алекса Ђурасовић 6 (од 58. Ејбрахам 5,5), Адо 5,5 – Тодоровски 7 (од 69. Маринковић 6), Тошески 6,5, Срећковић 7 (од 79. Бонсу 5,5) – Хрстћ 6,5.

РАДНИК: Ранђеловић 6 – Абубакар 6,5, Бондаренко 6 (од 46. Хоџић 6), Стевановић 6,5, Јокић 6 – Орешчанин 7, Рустемовић 6, Дуроњић 7, Дражић 5,5 (од 62. Суботић 6) – Радуловић 6,5, Кунић 5 (од 46. Макарић 5,5).

Играч утакмице: Андреј Тодоровски 7 (Спартак)

Извор:  http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!