СПАРТАК ЖК ДОВЕО ПРВО ПОЈАЧАЊЕ, ШПИЦА СА СКОРО 100 ГОЛОВА У ИНОСТРАНСТВУ

Један отишао, други дошао. Само неколико дана пошто је завршена сезона, Спартак Ждрепчева крв се растао са левим беком Стефаном Милошевићем, а одмах затим Суботичани су довели први појачање за наредно првенство. У питању је 30-годишњи шпиц Марко Обрадовић, кој и је стигао као слободан играч.

Интересантно, иако је на крају треће деценије живота, рођени Београђанин ће тек овог лета дебитовати у Суперлиги Србије. У млађим категоријама је носио дресове Земуна и Партизана, али у сениорском фудбалу се није опробао у границама наше државе.

У иностранству – јесте. И био је распуцан. Дао је скоро 100 голова. Прецизно 97. Играо је у Белгији, Русији, Белорусији, Kазахстану, Узбекистану, као и у Републици Српској. Kлубови: Еупен, Бусу, Радник, Актобе, Јенисеј, Тропедо, Окжетепс и Нефчи Фергана.

Управо то како је играо у претходним клубовима радује челне људе Спартака, убеђене да су у лику Марка Обрадовића добили вредно појачање у сусрет првенству у коме ће један од циљева Суботичана бити пласман на европску сцену. Минуло су завршили тек четврти у плеј-ауту, са свега 45 голова на 37 утакмица, па би ангажман Обрадовића могао да утиче на побољшање офанзиве. Једини је проблем што је последњи званичан меч одиграо 14. октобра прошле године.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

 

ОБЈАВЉЕНО: 29. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!