ШПОЊА: НАЈТЕЖЕ ТЕК СЛЕДИ

ОФК КИКИНДА ЗА ЧЕТИРИ ДАНА ПЛАТИЛА ЦЕХ ПОВРЕДАМА И КАРТОНИМА

Од 4. новембра, после низа од шест ремија и две победе, ОФК Кикинда је поражена у Шајкашу, а потом истоветним резултатом (0:2) поклекла је и у Белегишу. У складу са изреком да крчаг иде на воду док се не разбије, екипа тренера Владимира Шпоње, који је великим радом одгађао што је морало да се догоди, у размаку од четири дана платила је данак бројним повредама и картонима а неки су на поприлично наиван начин заслужени.


35

БОДОВА Кикинђана из девет победа и осам ремија, уз шест пораза за пету позицију


– Два везана пораза никада нису угодна поготово што је сада јасно да нас кадровски проблеми и губитак самопоуздања сврставају у групу екипа које ће се борити за опстанак – каже Шпоња.

И током прве половине пролећа, док су резултати ишли на млин његовој екипи, Шпоња је упозоравао да најтежи испити тек следе, а на утакмици у Шајкашу, највећи проблем представљали су му бонуси.

– Нисам због картона рачунао на Лолића, Лукића и Кецмана, а још нам је повређен и Молнар. Први голман Опарница дуже је ван терена због бизарне повреде, а други чувар мреже Француски ризикује здравље и с маском на лицу бранио је и другу утакмицу. Мали број играча које имам у оптицају, подноси велики терет и види се велики умор – каже Шпоња.

У Белегишу, кадровска ситуација била је и захтевнија за шефа струке.

– Играли смо без Мојсиловића, Бељића, Кецмана и Молнара. Рафаел је имао бол у Ахиловој тетиви, али сакупио је снагу и одиграо друго полувреме. Надам се да ће се током ове седмице поправити ситиуација, да ћемо бити макар бројнији. Порази у Шајкашу и Белегишу су заслужени, нисмо имали снаге и квалитета да се супротставимо ривалима.

Времена за жалопојке нема.

– Окренути смо Динаму. Панчевци имају младу, растрчану екипу са амбициозним тренером, а после мунулог викенда пуни су позитивне енергије због рушења лидера.

– После два пораза немамо избора, победа нам је императив. Морамо да размишљамо позитивно, да „победимо“, пре свега, себе, да бисмо тек онда могли да очекујемо позитиван резултат. Оптимиста сам, верујем да мој тим то може – јасан је Шпоња.

Д. П. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!