ШПОЊА ПРЕУЗЕО ОФК КИКИНДУ

ОФК КИКИНДА

Данас је у просторијама клуба одржана конференција за медије поводом представљања новог шефа стручног штаба сениорске селекције. Нови тренер првог тима је Владимир Шпоња (46), који долази из Новог Сада.
Играчку каријеру је започео у РФК Нови Сад, затим променио неколико клубова у Србији, а највећи успех постигао је играњем у БИХ и Словачкој. Како сам каже, имао је увек срећу да игра за клубове, независно од ранга, који се у датој сезони боре за неки циљ и освајање првог места, што га је увек гурало напред и мотивисало.

“За тренерску каријеру, на почетку бављења, нисам имао велике амбиције, али су ме добри резултати које сам постизао, нарочито у последњих шест година, подстакли да се све више посвећујем овом позиву, едукујем и напредујем.” – био је искрен Шпоња.

У три наврата са екипама које је предводио изборио је пласман у виши ранг: са Татром у Новосадску, потом и у Војвођанску лигу и са Руменком у Војвођанску лигу. За овог стручњака важи да је трофејни јер је на овом нивоу такмичења са већ поменутим Јединством два пута освајао Куп Војводине. Трофејни је био и када је освојио шампионску титулу на војвођанском југу са тимом РФК Нови Сад 1921, са којим је такође освојио Куп Војводине. Прошлу сезону провео је у Слоги из Ердевика.
На конференције за медије Шпоња је изјавио:

„Најпре бих желео да честитам мом претходнику Јевти Јарчевићу, играчима и клубу на постигнутим резултатима и пласману у Српску лигу. Сматрам да је ОФК Кикинди ту и место, ако не и више. Ниједног момента нисам размишљао када сам прихватио позив ОФК Кикинде, јер је то клуб са великим именом још у доба Југославије. Пратио сам игре клуба у пролећном делу сезоне, присуствовао и неким утакмицама и знање и умеће су били евидентни. Од наредне сезоне ступа на снагу правило 3 бонуса, а то ће изискивати другачији начин поставке, тим се мора подмладити и направити моторички добра екипа која ће одолети свим изазовима у овом рангу такмичења.”

И нови шеф стручног штаба Владимир Шпоња и спортски директор Марко Вукобрат сагласни су да је примарни циљ у предстојећој сезони да клуб постане стабилан српсколигаш и оствари што боље резултате.

Извор: https://www.facebook.com/ofk.kikinda1909

ОБЈАВЉЕНО: 19. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!