ШПОЊА: У НАЈМАЊУ РУКУ РЕПРИЗА ЈЕСЕНИ

ИЗА ИГРАЧА ОФК КИКИНДЕ ПРВА НЕДЕЉА РАДА, ШЕФ СТРУКЕ ЗАДОВОЉНО ТРЉА РУКЕ

Прва седмица припрема за други део првенства остала је иза севернобанатског српсколигаша, а Владимир Шпоња, шеф струке

ОФК Кикинде задовољан је стартом у зимском периоду.

– Припремаћемо се седам недеља на нашим теренима, у дворани и теретани. Управа нам је омогућила оптималне услове за рад, а екипа је претрпила мање промене. Срећу у другим срединама потражила су шесторица, од којих су двојица били стартери, али трудимо се да пронађемо достојне замене. Довели смо петорицу, а Марко Вукобрат, спортски директор свакодневно ради на додатном попуњавању састава и верујем да ће и тај посао брзо бити завршен – каже Шпоња.

Играчи су у паузи имали распоред активности и то реализовали до 15. јануара кад су почеле припреме.

– Већина је све одговорно схватила, то су показала тестирања у првој седмици припремног периода, када смо, поред физичких провера, одрадили и пет аеробних тренинга као привикавање на тежак терен и температуру ваздуха. План је да радимо пет тренинга недељно на отвореном и два или три у теретани. У другој недељи очекује нас већи обим и интезитет рада. Цели стручни штаб настоји да играчи што лакше преброде следећетри седмице које нису популарне код фудбалера. Све нас, ипак, храбри добра атмосфера у екипи, то нас је красило и током јесењег дела првенства и сигурно је и тај детаљ допринео остварењу врло добрих резултата.

На крају другог микроциклуса, у суботу, на распреду је прва провера, а после четири дана и друга.

Биће то истовремено и два најјача ривала Кикинђанима током ових припрема.

– Најпре ћемо код одличне екипе Земуна. Утакмица ће нам послужити да проверимо новајлије, али и да се подсетимо неких принципа и захтева у игри. Брзо, средином треће недеље припрема, одмерићемо снаге у Београду са омладинцима Партизана. Сигурно је да ће обе утакмице бити захтевне у физичком погледу и то је оно што смо и желели. Омладинцима Партизана провера против нас биће нека врста генералне пробе пред меч са Брагом у УЕФА Лиги младих, а ми ћемо због тога још и више бити жељни доказивања, верујући да на пролеће можемо поновити добре резултате из првог дела првенства – јасан је Шпоња.

Капитен Небојша Ђукић сматра да су припреме идеално кренуле:

– Једва смо дочекали старт, а већ смо мислима у марту, да наставимо где смо стали, па ако је могуће да, истина без оптерећења, будемо и бољи од трећег места на којем зимујемо. Екипа је летос доживела велике промене, стигло је много нових играча и готово сви који прате српсколигашку „Војводину“, сматрали су да ће нам бити тешко да опстанемо, али све смо их демантовали. Упознали смо се, уиграли под палицом новог тренера и начинили резултат за респект. Задржали смо костур екипе и најмање што желимо је реприза јесени, јер унутар екипе владају тимски дух и одлична атмосфера.

Д. П. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!