СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ФК ВОЈВОДИНЕ ЈОВАНОВИЋ ЗАДОВОЉАН РЕАЛИЗАЦИЈОМ ТРАНСФЕРА

Ако на тренингу Војводине не затекнете спортског директора Марка Јовановића, тада сте, са великим процентом вероватноће, на трагу нове ексклузивне вести, што се успешних трансфера тиче.

На јучерашњем преподневном тренингу није га било, али је на хотелском паркингу уредно паркиран његов аутомобил сведочио да није далеко. Одмарао је у башти хотела, задовољан резултатима трансфера, који су га винули у врх пирамиде успешних фудбалских менаџера у Србији, поткрај јуна.

– Какав одмор, само да предахнем – демантовао је намеру да га прикажемо у пасивној позицији Марко Јовановић. – У минуле три недеље све смо у клубу померили у позитивном смеру. Није било лако, због неповерења грађеног на резултатима суморне сезоне, плаћања, неплаћања и свега што је ставило негативан предзнак испред клуба. Требало је да убедимо играче да смо ту да покренемо све са мртве тачке, неке на које смо рачунали нисмо могли да убедимо… У међувремену, подигли смо ниво у сваком погледу, прича се о томе, играчи причају између себе, причају са играчима у другим клубовима у земљи и у иностранству.  Све ће нам то користити у зимском прелазном року, у летњем, за годину дана, нарочито.

Стварање тима дуг је процес и ко то не прихвати ризикује да клекне на првом кораку. На први поглед у Војводине је процес кренуо у позитивном смеру, што и јесте најважније током стварања тима и организације игре.  

– Далеко од тога да смо презадовољни, али идемо у добром смеру – сагласан је Јовановић. – Није могуће померити све преко ноћи и довести све нове играче. Било би и погрешно. Доводили смо само оне играче који су нам били потребни на одређеним позицијама у саставу, а то је у старту значило до пет играча: голмана Царевића, да појачамо конкуренцију на голу. У међувремену, Симић се опоравио, добро брани и заиста смо срећни због тога. Појачали смо задњу линију доласком Траореа, појачање у везном реду у лику Милосављевића, напад на крилној позицији, где сада гледамо Николића… Наш план је био да сваку линију у тиму појачамо.

Омладинска школа и декларативно залагање за њене изданке одувек су били употребљиво оружје посматрача, када резултати крену низбрдо. Овога пута, пример неколицине младих играча, измирио је страсти и поставио основ веровању у добар смер Војводине у сезони која следи.

– Има ту младих игртача на које озбиљно рачунамо – наставља спортски директор Новосађана. – Зукић и Топић су млади играчи, али су дуго ту и на њих већ гледамо као на старије. Пристижу Милошевић, Миланов, Видаков, да не набрајам… Они ће бити део тима, а колику ће минутажу имати зависи искључиво од њих. Како сада ствари стоје, користићемо њихове услуге максимално.

Уз резултате на контролним утакмица, спортски директор, баш као и тренер Милан Раставац, заједно са играчима, атмосферу која је за кратко време изменила слику у клубу и око њега, постављају у први план, у сваком покушају да пред нове такмичарске изазове оцене да у Војводини више ништа није као лане.

– Сваки играч Војводине, баш као и сваки члан управе и стручног штаба, жељни су да Војводину врате тамо где и припада, у трку за врх табеле. Прва је година, тек смо се окупили, нико нема чаробни штапић, али и наш председник Драгољуб Збиљић је најавио да ће то из године у годину бити све јаче и јаче. Наш превасходни циљ на крају прве сезоне јесте пласман у групну фазу неког европског такмичења, да би у следећој сезони напали корак више. То је процес, осети се у свим структурама клуба, али и међу навијачима, међу људима у граду без обзира на навијачко опредељење, стижу поруке подршке са свих страна, некако се створила баш добра енергија, тако да мислим да нећемо имати јачи проблем да задржимо курс који смо заузели – самоуврен је некадашњи нападач Војводине, сада њен спортски директор Марко Јовановић.

Текст и фото: Лазо Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 30. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!