СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ОЏАЧАНА: ЗАДРЖАЛИ СМО ОКОСНИЦУ ЕКИПЕ

Челници Текстилца интензивно разговарају са играчима из прошле сезоне и потенцијалним новајлијама

Руководство новог суперлигаша Текстилца из Оџака имало је у протеклих петнаестак дана доста посла око стварања што бољих услова за предстојећу сезону у Супер лиги. Док су се играчи одмарали, управа клуба на челу са председником и финансијером Јованом Милетићем и његовим сарадницима из Извршног одбора клуба имали је доста посла. Од њих се очекује да реше   неколико кључних проблема до старта сезоне 20. јула.

На листи приоритета је разговор са играчима који већ носе дрес Текстилца. Неки су изразили спремност да и даље буду буду део овог колектива, док мањи број њих још нису  преломили да ли остају или одлазе. Те дилеме се морају што пре отклонити, како би стручни штаб знао на кога може да рачуна у новој сезони. У току су и преговори са неколико квалитетних појачања који би могли доносити превагу на терену.

За те послове је задужен Веселин Ђурковић, спортски директор Оџачана, у сарадњи са челницима клуба и стручним штабом.

Уласком у елиту ми смо себи наметнули знатно веће обавезе него што је док смо били део прволигашког друштва. У договору са струком у потрази смо за новим играчима. Ти преговори су у току и мораћемо их што пре окончати, како би се новајлије што пре прикључиле осталим момцима који су почели припреме. Нису ови послови баш лаки, јер увек нешто може непланирано да искрсне, па може доћи до прекида реализације. Због тога не излазимо у јавност док се не утаначе сви детаљи и потпише уговор са њима. Остаће нам окосница екипе из протекле сезоне, па сам надамо да ћемо имати довољно кокурентан тим који ће моћи успешно да се носи са новим ривалима –  објашњава оперативац Текстилца.

У стручном штабу на чијем је челу Бранко Мирјачић неће бити промена.  Њему ће у раду и у новој сезони   помагати тренери Милован Панков и  Вукашин Живковић,  специјалиста  за рад са голманима Золтан Догнар, док ће за физичке припреме бити задужен специјалиста  Виктор Ракочевић.

– У питању су моје колеге с којима сам одлично сарађивао протеклу сезону. Уградили су они доста енергије и труда у успех који смо заједнички остварили. Имају жеље и ентузијазма за овај посао, па верујем да ће имати још веће мотиве у предстојећој сезони препуној великих изазова.  Том списку треба придодати и стручњака за кондицију Гојка Шкундрића, који се повремено радо одазивао на сваки наш позив да нам помогне. Са свима њима имам и одличан лични однос, па верујем да ће тако бити и у будућности – истакао је са задовољством Мирјачић

ФОТО: Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!