СРБИЈА ДРУГА У ЕВРОПИ – САМО ЈЕ ЈЕДНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА БОЉА ОД КРАЈА ЕП ОДРЖАНОГ 2021. ГОДИНЕ

У мору хвалоспева о игри и успесима фудбалске репрезентације Србије, помало незапажено остали су статистички подаци као најбољи илустратор слике о државном тиму који изузетно успешно предводи селектор Драган Стојковић. Од Европског првенства одржаног 2021. до данас, на Старом континенту само је репрезентација Холандије боља од Србије! Стојковићеви Орлови оставили су иза себе на листи успешнонсти светске шампионе Французе, вицешампионе Хрвате, Немце, Шпанце, Италијане, Енглезе, Белгијанце…

Импресивно је изгледала Србија на последње две утакмице у Лиги нација – против Шведске у Београду и Норвешке у Лисабону. Две сигурне победе допринеле су да проценат успешности нашег државног тима достигне 77,8 %. Са 11 победа, два ремија и два пораза, Орлови су надмашили готово сва очекивања не само српске већ и светске фудбалске јавности. Ови резултати допринели су да Србија по проценама букмејкера постане један од претендената на висок пласман и на Мондијалу у Катару као и савршен аргумент свима који верују да ће Митровић, Тадић, Влаховић и остали наредну зиму учинити фудбалски врелом у Србији. Јер, сврстати се у последњих 15 месеци уз бок чудесним Холанђанима – податак је за апсолутно поштовање.

 

 

Колико су резултати Стојковићеве победничке дружине добри говори и чињеница да међу најбољих 10 у Европи тренутно нису ни Француска, Енглеска, Белгија и Италија на пример! Французи су на последњих 15 утакмица стигли до 62% одсто успешности: 8 победа, четири нерешена резултата у три пораза. Белгија је са осам тријумфа, три ремија и четири пораза стигла до 60 % баш као и Турска, а Енглези су испадање из “А” дивизије Лиге нација у коју се пласирала репрезентација Србије, обележили неочекиваним резултатима после ЕП: седам победа, 5 ремија и 3 пораза што је 57,8 одсто успешности…

Холандија не зна за пораз у последњих 15 утакмица. Ремизирали су изабраници Луиса ван Гала са Норвешком 1:1, Црном Гором 2:2 (кв СП), Немачком у пријатељској утакмици 1:1 и у Лиги нација са Пољском 2:2.

На ранг листи најуспешнијих Хрвати су одмах иза наше репрезентације. До трећег места вицешампиони света „стигли су“ са 10 победа, 4 ремија (Русија 0:0, Словачка 2:2 (кв за СП), Словенија 1:1 (приј.), и Француска (ЛН) 1:1. Ватрени су доживели само један пораз у последњих 15 мечева – од Аустрије у Осијеку 0:3. Победили су Словачку 1:0, Словенију 3:0, Кипар 3:0, Малту 7:1, Русију 1:0, Бугарску 2:1, Данску у Копенхагену 1:0, Француску 1:0, код куће Данце 2:1 и Аустрију у Бечу 3:1.

 

 

Извор: http://www.zurnal.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 01. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!