СРБИЈА ПОБЕДИЛА НЕМАЧКУ, ВИШЕСТРУКОГ ПРВАКА ЕВРОПЕ И СВЕТА (ВИДЕО)

И немогуће је постало могуће, сан је постао јава, а женски фудбалски свет се диви Србији.

Наша најбоља репрезентација савладала је Немачку – 3:2 (1:0), у мечу који ће остати златним словима исписан у историји женског фудбала. Са нова три бода изабранице селектора Предрага Гроздановића дошле су на корак до пласмана у бараж за Првенство света које се идуће године одржава на Новом Зеланду.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Пољак 36, 2:0 Дамњановић 49, 2:1 Шулер 60, 3:2 Весмут 90+2. Стадион у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

СРБИЈА: Костић, Стефановић, Дамјановић, Словић, Фрајтовић, Петровић, Павловић (76. Миливојевић), Филиповић, Мијатовић (90+5 Крстић), Дамњановић (76. Ступар), Пољак (90+5 Пантелић). Селектор Предраг Гроздановић

НЕМАЧКА: Фромс, Клајхерне (75. Анијоми), Фелдкамп, Обердоф, Шулер, Хут, Попо, Гвин, Рал (46. Марошан), Магул (54. Далман), Бранд (46. Весмут). Селектор Мартина Вос – Текленбург

И наставак је донео сличну причу са почетка меча, а играо се 49. минут када је Јована Дамњановић дуплирала предност Србије и наговестила велику сензацију. Сензацију само за неупућене, јер у овом мечу са Немачком видело се колико је женски фудбал у Србији у експанзији. Знање, квалитет, али сада и моћ, техничка и тактичка, били су на трави стадиона у Старој Пазови. И много емоција, јер ово је дан који ће остати уписан у историји женског фудбала. Имати два гола плуса против Немачке не дешава се сваки дан. И имали смо предност до 60. минута када су гошће демонстрирале моћ и успеле да смање вођство. Требало је сада издржати, поготово што је Србија ушла у овај меч осетно хендикепирана без неколико важних играчица. И селектор Предраг Гроздановић није хтео да се брани, напротив, тражили смо гол који би Немице дефинитивно ставиле у велики проблем. Вероватно се ни оне не сећају када су у једним квалификацијама примиле три гола за непуних 70 минута игре. А Србија је то учинила у 69. минуту, поново је све сама завршила сјајна Јована Дамњановић. Издржала је дуел са неколико противничких играчица и пласирала лопту испод истрчале Мерле Фромс. Сада већ и немогуће може бити могуће. Сан да постане јава.

До краја меча Немачка је успела само да ублажи пораз. А историја је дефинитивно исписана. Остаће записано Србија 3 – Немача 2! Браво, девојке!

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!