СРЂАН ДИМИТРОВ: ЖЕЛИМО ДА СЕ ИСПРСИМО ПРЕД ФАВОРИТОМ

Упрокос томе што су практично у прва три кола новог првенства били гости (Војводину су дочекали на њеном стадиону), фудбалери Младости ГАТ освојили су четири вредна бода.

Из Сурдулице су донели сва три, а из Београда, после сусрета с Вождовцем, један бод и, утисак је, досадашњим учинком могу да буду задовољни. Жреб, међутим, није био баш наклоњен млађем новосадском суперлигашу, јер у недељу (од 21 сат), пред својим навијачима, дочекују одличну екипу Чукаричког.

– Да нам је неко пред почетак лиге понудио могућност да у прва три кола освојимо четири бода, мислим да бисмо то оберучке прихватили – јасан је био Срђан Димитров, искусни пословођа игре Новосађана, који је јуче прославио 30. рођендан. – Није нам жреб био претерано наклоњен, јер нам сада следи утакмица с Чукаричким, екипом која игра у Европи, има одличан састав и, самим тим, припада јој и улога фаворита. На нама је, међутим, да покушамо да се испрсимо пред ривалом, покажемо квалитет који поседујемо и пробамо да Београђане изненадимо.

„Брђани“ су синоћ одиграли утакмицу у квалификацијама за Лигу конференција и, самим тим, извесно је да ће бити уморнији од Младости ГАТ.

– Не тражимо шансу у томе, јер Чукарички има доста веома квалитетних фудбалера. Нисмо у позицији, као новајлије у елити, никоме да претимо, већ морамо у свакој утакмици да уложимо максимум. Адут може да нам буде одлична атмосфера која влада у нашем тиму и то што се уигравамо и лагано достижемо жељену форму. Као што знате, дуго смо се окупљали и због тога је читав процес био нешто успорен, али ствари лагано долазе на своје место.

Димитров истиче и то да су његова екипа и он, у дуелу с Војводином, играли у сјајном амбијенту и нада се да ће слични услови владати и у недељу на „Карађорђу“.

– Док смо наступали у Првој лиги, трибине на нашој ГАТ арени редовно су биле испуњене и то нас је носило и уливало нам додатну снагу. Против Војводине је амбијент заиста био за причу и верујем да нешто слично може да се понови и пред сусрет с екипом с београдског Бановог брда. Управо због тога, користим прилику да позовем наше навијаче, али и све љубитеље фудбала у Новом Саду и околини, да дођу у великом броју и помогну нам да пружимо партију која би могла да нас одведе до циља. Сигуран сам да неће зажалити ако недељно вече одвоје за посету „Карађорђу“ и праћењу уживо нашег дуела с Чукаричким, а ми ћемо се потрудити да их не изневеримо, пружимо добру игру и остваримо жељени резултат – поручио је Срђан Димитров.

Фото: ФК Младост ГАТ/ Срђан Димитров (плави дрес) у дуелу с Марком Ђуришићем из Вождовца

А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!