СРЕЋАН САМ И ПОНОСАН ШТО САМ ОВДЕ

Фудбалски клуб Војводина данас је и званично представио Божидара Бандовића као новог тренера прве екипе.

На данашњој конференцији за медије, поред новог тренера, присутнима су се обратили и члан УО Војводине Љубомир Апро и спортски директор Марко Јовановић, који је и први представио Божидара Бандовића.

– Пре него што представим новог тренера, желео бих да се још једном јавно захвалим Ранку Поповићу коме желимо све најбоље. Сада је тренутак да представим нашег новог тренера Божидара Бандовића. Јако сам срећан што је овде и што је пристао да настави ово што смо започели. Пратим одавно његов рад, док је радио у Олимпијакосу, где је са успехом радио пет година, што је доказ да се ради о врхунском тренеру. Оно што је такође допринело јесте јер је једном наследио Ранка Поповића у Бурираму и освојио је тада две титуле. Ја му желим да и овде успешно наследи Ранка и да понови те успехе. Желим му срећу у даљем раду – почео је Марко Јовановић.

Члан УО Војводине Љубомир Апро поручио је да је Бандовић тренер у скаду са реномеом и величином клуба.

– Божидар Бандовић је дошао у Војводину, најстарији грађански клуб, поред Звезде и Партизана и најтрофејнији. Очекивања су увек велика, а ми очекујемо од новог стручног штаба да испуни амбиције Војводине. Желим да истакнем да је предлог спортског директора једногласно усвојен, а разлог је био пре свега његова успешна каријера. Он је трофејни тренер, два пута је био тренер године у земљама где је радио. Ми очекујемо да настави путем који је повео Ранко Поповић и да Војводину. Ове године нам је циљ треће место у првенству, борба за трофеј у Купу Србије и пласман у Европу, које нам и припада као најстаријем грађанском клубу – рекао је Љубомир Апро.

Реч је потом узео нови тренер „старе даме“ Божидар Бандовић, који се захвалио на указаном поверењу.

– Желим да се захвалим председнику, Управном одбору и директору Марку на указаном поверењу. Моја велика жеља била је да дођем у овако велики клуб, јер је ово велики изазов за мене. Ја ћу са својим стручним штабом учинити све да вратимо Војводину тамо где припада. У фудбалу увек мораш да се доказујеш, велики је притисак, али немам проблем са тим, јер имам велико искуство. Желимо да учинимо Војводину јаком и стабилном на свим пољима. Што се тиче циљева, ја никада не бежим од оних највећих. У договору са клубом, управом, навијачима, желим да идемо сви заједно у једном смеру. Да имамо ту жељу на терену, коју ће верујем препознати и наши навијачи. Стручни штаб остаје исти, осим што је са мном дошао Срђан Стојчевски, посвећени радник који воли свој посао и за који је едукован, као и остали који су радили са Ранком. Последњих неколико дана много сам причао са свима и веома сам задовољан. Сада је ред да радимо, очекује нас четири недеље припрема где ћемо сигурно покушати да тактички унапредимо комуникацију између играча и да изградимо неке принципе и нормално да покушамо да физичку спрему подигнемо на што већи ниво. За то је потребно време и надам се да ћемо радом имати све лепшу игру и резултате да бисмо остали што дуже. Захваљујем се свима, сада крећемо са радом, уз упорност, дисциплину и вољу док не остваримо оно што клуб заслужује – истакао је Бандовић.

Нови тренер Војводине одговорио је потом и на констатацију да су само тројица тренера у овом веку на клупи „старе даме“ остала пуних годину дана.

– Нисам знао тај податак, али ме не оптерећује. Ја сам спреман да будем овде данас и идем из дана у дан, да будем спреман да унапредим клуб, тим и играче, и то је мој посао. Бројке не значе ништа. Ја желим да после мене оставим траг у овом клубу и даћу све од себе да покажем да сам заслужио да будем овде. Сконцентрисан сам на терен, на играче и на рад са њима и мислим да је то најважније – нагласио је Бандовић.

Он се потом осврнуо и на потенцијалне трансфере у зимском прелазном року, о чему је већ водио разговоре са управом и спортским директором.

– Од првог тренутка када смо имали састанак са Марком, имао сам позитиван утисак и нисам размишљао о финансијама. Гледали смо утакмице, разговарали смо, причао сам и са Ранком, имам увид у тим и игру и тачно знамо шта треба да унапредимо са идејама кроз тренинге. Било ко да је на овом месту, да је остао Ранко или дошао неко други уместо мене, Војводина увек мора да иде набоље и да напредује. Што се тиче играча, мислим да имамо квалитетну екипу, али гледамо да се појачамо у свим линијама, како бисмо имали јаку конкуренцију. Моји тимови никада нису зависили од једног играча и циљ је да можемо без сваког. Није важно колико играч игра, већ да ли у тој минутажи помаже тиму или не. Полазим и од себе, утакмице су мерило и тако ће бити и за играче – истакао је Бандовић.

Спортски директор Јовановић сложио се да су у заједничким разговорима анализирали потенцијална појачања уз напомену да је одлука клуба да у овом прелазном року не продаје играче.

– Разговарали смо о утакмицама и о ономе што је фалило, неке позиције гледамо, преговарамо са појединим играчима и сигурно да ће бити промена. Циљ је да дође неко пре одласка на припреме на Кипар како бисмо се што пре окупили. Нећемо доводити играче само да бисмо их довели. Желимо да доведемо квалитетна појачања која ће унапредити екипу. Имали смо у овом прелазном року доста понуда, за наша три играча смо примили конкретне понуде, али је одлука председника и Управног одбора да сада не продајемо играче и да останемо на окупу и да пробамо да унапредимо екипу. Једино у случају да се појави нека ненормална понуда, онда може да се преговара. Све смо до сада одбили, јер желимо само да се појачамо – рекао је Јовановић.

Уследило је питање о томе да је Војводина добила обештећење за одлазак Ранка Поповића, што до сада није било уобичајено.

– То је први пут у новијој историји да је Војводина добила обештећење за одлазак тренера и то је велика ствар. То такође потврђује колико је велики тренер био код нас и ја му желим сву срећу – одговорио је Љубомир Апро.

За крај, Бандовић је открио како жели да изгледа његова екипа.

– Играчи ће имати пуну подршку од мене. Желим да моји играчи ризикују и да праве грешке, али докле год дају све од себе од првог до 90. минута, ја ћу бити ту да преузмем одговорност за све што се дешава на терену. Али да би то било то, морају да раде на тренинзима. Без ризика, а са страхом од грешака, не можемо да напредујемо. То није лако, потребно је стрпљења и много рада, јер онај ко жури, не може да стигне до успеха. Тренинзи ће бити у високом интензитету, желимо да играчи могу да издрже да трче у спринту током 90 минута. Знам како је радио Ранко, сарађивао сам са њим и знам да би и он сигурно наставио у таквом ритму. То нам је потребно не само да се спремамо за Супер лигу, већ и за Европу – истакао је Бандовић.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!