СРЕМЦИМА ЛЕПО ПОД БАГДАЛОМ

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Трајал – Инђија Тојо Тајерс 1:1 (1:1)

Стрели: Голубовићу 18. за Трајал, Мијаиловић (аутогол) у 45. за Инђију.

ТРАЈАЛ: Јорданов 7, Матејевић 6,5, Голубовић 7,5, Милисављевић 7 (од 46. Фратровић 7), Стојановић 7 (од
77. Савић -), Крстић 7, Мијаиловић 6,5, Алексић 6,5, Пуношевац 7, Средојевић 6,5, Павловић 7.

ИНЂИЈА ТОЈО ТАЈЕРС: Рнић 7,5, Кукољ 6,5, Недељковић 6,5, Десанчић 7 (од 70. Стевановић -), Србијанац
6,5 (од 80. Вуковић -), Ђурић 6,5 (од 80. Ракић -), М. Стојановић 7 (од 70. Јањић -), Рађен 7, Мијаиловић 6,5, С. Стојановић 7, Радосављевић 6,5 (од 89. Ђокић -).

Играч утакмице: Голубовић

Градски стадион. Гледалаца: 1.000. Судија: Урош Ржић (Београд) 6. Помоћници: Милан Пешовић (Краљево) и Јован Јовичић (Београд). Жути картони: Алексић, тренер Николић (Трајал), Радосављевић, тренер Драгољић (Инђија). Црвени картон: Алексић (Трајал) у 40. минуту.

Ремијем под Багдалом задовољнији су гости, иако су 50 минута имали играча више…
Гумари су добро почели, могли до вођства већ у првом минуту, али голман Рнић успешно је интервенисао испред Головића. Само два минута касније шут је опробао и са ивице шеснаестреца, али успели су дефанзивци Инђије да га блокирају. На супротној страни, после корнера у осмом минуту, покушао је Радосављевић главом да смести лопту у мрежу, али није дозволио Јорданов. Није Рнић капитулирао ни после ударца Милисављевића у десетом минуту, али немоћан је био у 18. Милисављевић је повукао контранапад, послао је лопту за Пуношевца, који је оштро центрирао, а на месту се нашао Голубовић за вођство.
У финишу првог полувремена искусни дефанзивац Алексић је други пут „пожутео“, после оштрог прекршаја над Десанчићем и морао је пре времена у свлачионицу. И када се очекивало да ће Гумари отићи на одмор са минималном предношћу, Мијаиловић је несрећно матирао свог голмана. У покушају да спречи Радосављевића да сгигне до лопте, лобовао је Јорданова и, испоставило се, поставио коначан резултат.
Очекивано, бројчано јачи гости су у наставку диктирали темпо, имали већи посед. Покуашавали су да пробију Трајалов бедем углавно по боковима, посебно са десне стране, али нису направили ни једну озбиљну шансу.
На другој страни, усамљен у нападу, Голубовић лавовски се борио, често био и под фаулом, имао је у 59. минуту добру прилику после корнера, Павловића, али за мало је пребацио гол. Тој шанси претходио је контранапад, изашао је Стојановић пред Рнића, који је фантастично интервенисао.

С. М.

ГОЛИЋ: БОД ПО МЕРИ

Јован Голић, помоћни тренер, истакао је после утакмице да је задовољан бодом:
– Наишли смо на изузетног противника, одличну такмичарску екипу, што смо и знали. И даље немамо победу над Трајалом на прволигашкој сцени, иако смо имали играча више, нисмо успели да створимо бољу шансу, често смо били нестрпљиви. Више бих волео да смо играли „десет на десет“, можда би утакмица била садржајнија. У сваком случају, задовољни смо бодом, јер очигледно је да смо уздрмани поразом од Новом Сада на нашем терену у претходном колу.

НИКОЛИЋ: НЕДОПУСТИВЕ ГРЕШКЕ

За разлику од колеге са клупе гостију Милан Николић, први тренер Трајала био је разочаран после утакмице:
– Морамо да будемо конкретнији, а требало је да будемо и мало храбрији у другом полувремену, без обзира што смо остали бројчано слабији. И даље правимо невероватне грешке, недопустиво је да један од најискуснијих играча добије црвени картон већ у првом полувремену. Морам, ипак да одам признање момцима на борбености, али нисам задовољан резултатом. Трајал мора да игра на победу, без обзира ко је на супротној страни терена.

Фото: Трајал

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!