СРПСКА ЛИГА КАО МАМАЦ

На гостовању у Идвору, играчи Војводине 1928 остварили су победу и са максималним учинком, деле водећу позицију са кикиндским ЖАК-ом. Тренер Мирко Стокић најавио је, пре почетка трке на војвођанском „Истоку” да ће у сваком окршају, његов тим, изгарати за победу.

– Задовољан сам учинком у Идвору – истакао је Стокић. Транспарентно смо најавили јуриш на прво место и пласман у српсколигашко друштво и, од старта, ривали су се устремили да нас осујете. Гледамо само у себе и своју игру и не занима нас шта ривали размишљају. У дуелу са Полетом били смо конкретни и јасни и победа је могла да буде убедљивија.

Перлежани су били ефикасни у припремном периоду и наставили у такмичарском делу. Три победе извојевали су са седам голова, мрежа иза голмана Савића погођена је два пута.

– Битни су бодови – каже Стокић. – Имали смо сјајне сегменте игре у Идвору, било је и падова, али бодови су изнад свега. Кад се завршило прошло првенство, председник Мирко Кнежевић најавио је борбу за пласман у српсколигашко друштво и сви стојимо иза тога. Идемо у Старчево и против Борца нећемо да калкулишемо, сваку утакмицу играћемо на победу.

Са три гола Јован Козић, искусни нападач, крунисао је старт Перлежана. Прошао је припремни период са зрењанинским Радничким и, пред старт трке, прихватио понуду Војводине 1928.

– Имамо квалитет и сјајну атмосферу. Познате су ми вредности екипа на „Истоку” и не видим да неко има бољи тим. У Идвору је домаћин повео, брзо смо изједначили и кад сам, средином полувремена, донео предност, веровао сам да је победа у нашим рукама. Тако је и било и надам се да ћемо бити успешни и у Старчеву – нагласио је Козић, а после гола нашао се у букету саиграча.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!