НИКОЛА КОКИР, ГОЛГЕТЕР ДОЊЕГ СРЕМА 2015 И ЛИГЕ

Иако новајлија у Војвођанској лиги Југ, протекле сезоне, Доњи Срем 2015 био је хит првенства. Дуго је био међу најозбиљнијим кандидатима за врх, а Пећинчани могу да се похвале и да су имали првог стрелца лиге, Николу Кокирје 17 пута приморавао голмане да ваде лопту из мреже.
– Завршили смо на трећем месту – каже Кокир. Остао је жал за пропуштеним приликама да се боримо за трон. Били смо тако близу, али недостајало нам је да преломимо и одемо степеник више. Што се тиче индивидуалног учинка, није лоше, али могло је и боље. Овој генерацији Доњег Срема 2015 не недостаје ништа да бисмо били конкуренти за пласман у Српску лигу. Доведена су појачања, неке од нових саиграча одлично познајем, а против неких сам и играо: Крнета, Ђурић, Владисављевић, Јерковић… Пећинци су добра средина. – Људи воле фудбал – каже Кокир. – Чланови руководства дају максимум што је реткост. Навијачи нас прате и на страни у великом броју.
Прве кораке направи је у БСК из Батајнице.
– То је било код Бранка Рнића где сам прошао комплетну обуку. Тврдим да сви који прођу школу профе Рнића буду изузетни играчи у сваком поглешду. У Земуну сам био у омладинском погону а први сениорски меч забележио сам у Милутинцу (Земун), на позајмицу.  У Ду наву из Старих Бановаца имао сам неколико сјајних сезона, вратио сам се у Земун, у прволигашкој конкуренцији. Био сам у  Будућност из Добановаца, а нећу заборавили угакмицу када смо избацили Вождовац из Купа Србије. Постигао сам два гола, из слободног ударца и, одлучујући, из пенала. Играо сам пола године за Торлак, а од јула 2021. године сам у Пећинцима.

Ж. Радивојевић

Извор: http://www.zurnal.rs