СРПСКОЛИГАШ ИЗ АДОРЈАНА РЕШИО ПИТАЊЕ ТРЕНЕРА

ВЕСЕЛИНОВ ДИРИГЕНТ

Дарко Веселинов, из Хоргоша, нови је шеф стручног штаба Тисе из Адорјана! До промене је дошло после завршетка успешне сезоне у Српској лиги Војводина, иако је Тиса освојила четврт место, дошло до прекида сарадње са Браниславом Булатовићем. Чаба Боршош, први човек Тисе, после пријатељског разлаза са Булатовићем, повукао је рационалан потез ангажовањем Дарка Веселинова (35), који је претходниох сезона био помоћник Томиславу Сивићу и Браниславу Булатавићу. Практично, ово је унапређење за младог стручњака, јер је Веселинов тренер млађих селекција у Академији ,,Њерш Иштван” у Тотовом Селу, која је део Спортског клуба Тиса-Њерш. Као тренер, водио је Кумбај у Мађарској а протекле сезоне још је играо за Хоргош. 

Веселинов је прозивку и почетак припрема заказао за 10. јул.

– У припремном периоду од пет недеља планирали смо шест утакмица за уигравање и проверу форме, да бисмо спремни до чекали окршаје за бодове. Предвиђене су утакмице са омладинцима Спартака, Нафтагасом, мађарским друголигашем Чакваром, ОФК Бачком, ОФК Кикиндом и Радничким из Бајмока – истакао је Веселинов.

Отишли су Степанчев, Зекај, Радовановић и Стојановић.

– Битно је да је остао костур тима, а циљ је да више младих из Академије „Њерш Иштван” убацимо у први тим. Стасала су петорица играча, тако да смо на путу да остваримо тај циљ, а покушаћемо да талентоване играче из околине доведемо у Тису – рекао је Веселинов.

М. Митровић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!