СРПСКОЛИГАШ СА ТИСЕ ЋЕ, ИПАК, МОРАТИ ДА ТРАЖИ НОВОГ ТРЕНЕРА

Иако је постојао трачак наде да ће се сарадња тренера Дамира Дакића и српсколигаша са Тисе наставити, Бечејци ће, ипак, морати да траже ново решење за одговорно место шефа стручног штаба.

– Имао сам коректну сарадњу са људима у клубу и играчима, али и приликом доласка зимус рекао сам да је моје опредељење рад са младима у школи фудбала, коју од 2016. године држим у Футогу. Сада су први полазници кадети или омладинци, па ће су укључити негде као бонус играчи. Поред око 150 полазника школе фудбала, треба водити бригу и о њима. Посла преко главе, а нисам од оних који отаљавају рад. Вођење екипе у трећем рангу такмичења је изузетно озбиљан посао, поготово што ће у сезони која предстоји, чак, четири екипе изгубити статус српсколигаша, што значи да ће се водити жестока борба од првог до последњег кола. То тражи максималан ангажман тренера. Један од послова би морао да трпи. Из тог разлога сам одлучио да на време обавестим спортског директора Милоша Андрића о томе да сам одлучио да се пријатељски разиђемо. Прискочио сам у помоћ кад је требало, а сада са враћам послу којем сам посветио последњих седам година, рекао нам је сада већ бивши кормилар тиског брода Дамир Дакић.

Очекивали су људи из клуба такву одлуку и сада им предстоји посао више у актуелној паузи. Треба наћи адекватног тренера који ће моћи да се максимално посвети купским обавезама. А то у данашње време није лако.

– Тренер нам је сада прва брига, али и играчки кадар морамо комплетирати, како нам се не би десило да нам на клупи буде само један играч и то голман, каже спортски директор Бечејаца Милош Андрић и додаје. Планирамо прозивку за 10. јули, што значи да нам није остало много времена да решимо горућа питања, а после тога нам предстоји месец дана рада кроз припремни период и играње контролних утакмица. Повољност је што ћемо гро младе екипе задржати, па разговарано о ангажовању неколико искуснијих и квалитетних играча у свакој линији.

Зависно од тога какав ће ростер бити, зависи и попуњеност трибина Градског стадиона крај Тисе. Пролетос су биле сабласно празне. По педесетак љубитеља фудбала. Премало за клуб који је пре само пар година играо у прволигашкој конкуренцуији, а својевремено шет сезона у елити и два лета у међунароној конкуренцији, Интертото купу 1995. године и следеће у квалификацијама УЕФА купа.

В. Јанков      

ренер Дамир Дакић са играчима Бечеја пред више него скромном посетом – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!