СРПСКОЛИГАШ СА ТИСЕ, НАЈЗАД, ПРЕКИНУО БОДОВНИ ПОСТ

Дуго, чак предуго, чекали су Бечејци на прекид бодовног поста. Последњи пут су освојили цео плен у Руми против Првог мај (2:1), а од тада је прошло 154 дана и укњижено је седам пораза. Додали се свему да су, рачунајући и суботњу утакмицу у Кикинди, која је завршена најнепопуларнијим резултатом 0:0, Бечејци постигли само један гол у Кули, онда је јасно што су са трећег места после деветог кола пали у опасну зону. Из тог разлога је бод у Кикинди велик као кућа, а биће још већи ако су у суботу победи Подунавац из Белегиша. Пратећи извештаје из највећег града северног Баната, стиче се утисак да су момци тренера Драгана Ивановића били ближи освајању целог плена, али су Жарко Кобиљски (51. минут), Немања Вјештица (68.) и, поготово, Михајло Митић (82.) били у прилици да савладају голмана домаћих Опарницу, али… Могли су Кикинђани да казне промашаје Бечејаца у надокнади времена, када је голман Исидор Милованов лобован, али је Немања Вјештица успео са гол линије да избаци лопту у поље и да пуни допринос освајању бода.- Играли смо чврсто и такав прилаз је донео повољан резултат. Прво полувреме смо, условно речено, жртвовали тиме што смо играли са млађим играчима који су пресингом онемогућили домаћина, који је, узгред речено, играчки квалитетнији од нас, да створи шансу, а у наставку смо уласком Кобиљског и Митића ми били у прилици да будемо опаснији у фази напада. Штета што нисмо постигли, бар, гол. Сада нам предстоји рад на побољшању ефикасности. Радује ме што момци добро раде на тренинзима, упијају то и реализују на утакмицама. Верујем да ће у наредном периоду бити радости и због освајања сва три бода, оптимиста је тренер Бечејаца Драган Ивановић.

Очито да се у паузи мало каснило са ангажовањем новајлија, па је остало мало времена за уигравање такмичарског тима. Али, како време одмиче, очекује се да ће посада бечејског брода бити све сигурнија и заузети прави курс који види далеко ван опасне зоне.

Боје ОФК Бечеја 1918 у Кикинди бранили су: Милованов, Ћук, Н. Вјештица, Пејић, Воргучин, Шавија (Кобиљски), Влаисављевић, Тутњевић, Миловановић (В. Вјештица), Чеман (Митић) Виденовић (Ћурчић).

В. Јанков

Имао највећу шансу: Нападач Бечејаца Михајло Митић – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 10. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!