СРПСКОЛИГАШ СА ТИСЕ ОВЕ НЕДЕЉЕ КОМПЛЕТИРА ЕКИПУ

Тачно 30 дана трајао је одмор за већину играча српсколигаша са Тисе, а од 4. јула се кренуло са радом. Пар играча је оправдано изостало са прозивке, а неколико њих је на проби. Како су многи играли на разним турнирима у малом фудбалу, одмор је био активан и лако се подносе тренинзи. У прилог томе иде и лагано освежење, тако да тропска врелина више није отежавајућа околност у раду.

– Још смо у фази комплетирања екипе, али тај период ће се завршити током викенда, па очекујем да већ од понедељка имамо на окупу све играче на које ће се рачунати у новој сезони. У суботу од 18 сати у Новом Саду играмо прву контролну утакмицу против новоформираног клуба Пролетер – РФК Нови Сад. У среду ћемо се састати са „младосташима“ из Турије, а 16. јула са Славијом из Новог Сада. У те три утакмице ћемо видети потенцијал играча на проби, те очекујем да већ после две недеље припрема останемо са играчима који ће конкурисати за стартни састав, рекао нам је тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Са прозивке је изостао најискуснији Чедомир Томчић, који је добио нешто дужи одмор.

– На мору сам и враћам се у суботу. После тога ћу још једанпут сести са руководством клуба и дефинисати статус, у телефонској поруци вели Чедомир Томчић.

Младен Зељковић је лакше повређен и због тога ће се прикључити у понедељак, Никола Томић је прехлађен и вероватно ће у погон од петка, као и Милош Бркић. Млади Стефан Кувкаловић није био на прозивци, али се већ сутрадан појавио. Новајлија Дејан Живков се појавио на прозивци, али је још у фази опоравка од повреде и то је разлог што није задужио опрему.

Од првог дана раде добро знана лица, екскапитен Славољуб Дабижљевић и Јован Ћук, који имају немеру да се врате у матични клуб, затим Растко Бајић, који је зимус стигао крај Тисе, али се убрзо повредио и сада је фит. Ту је и дете клуба, минуле сезоне штопер АФК-а из Аде Немања Марковић (21), затим Србобранац Љубомир Живановић, те тројица 19-годишњака Алекдасандар Правиливић, Урош Ракић и Војин Џаврић… Од тога колико покажу током припрема и контролних утакмица зависи хоће ли обући дрес српсколигаша са Тисе или ће потражити нову средину.

Пуне руке посла у припремном периоду за тренера Бечејаца Лазара Дабижљевића – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 06. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!