СРПСКОЛИГАШ СА ТИСЕ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ

Живнуло је и крај Тисе. ОФК Бечеј 1918 је почео припреме, а на терену, углавном, добро знана лица из пролећног дела сезоне, које, истини за вољу, није остало у лепо сећању. Има неких промена, а биће их, нема сумње, још. Прелазни рок је тек почео. На прозивци је било 22 играча.                                                      – За сада је сигурно да су клуб напустили бек Александар Милин, везни играч Милош Жеравица, нападачи Лука Крајиновић и Стефан Шормаз. Остаје нам да још један разговор обавимо са Чедомиром Томчићем, да видимо да ли му је приоритет футсал или фудбал. Он је много дао клубу и заслужује посебну пажњу. Чекамо да се ових дана врати са одмора. Што се долазака тиче, „квинтет“ је сигуран, а биће их још. То су голман Миљан Дринчић из кулског Хајдука, десни бек и штопер Никола Варга из Сенте, предњи везни Итан Дервиши из темеринске Слоге, крилни нападач Игор Кудрић из српсколигаша Тисе и нападач Дејан Живков из шабачке Мачве, рапортирао нам је спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

На прозивци нису били, али су оправдали изостанак, капитен Владан Воргучин, Милош Бркић, Младен Зељковић и Никола Томић. На терену у погону били су и бивши, а можда и будући, играча Бечеја, Славољуб Дабижљевић, Јово Ћук… као и на зимским припрема Љубомир Живановић из Србобрана…

У клупским просторијама играчима се у име руководства обратио заменик председника Недељко Васић и пожелео играчима здравља, а новајлијама апострофирао да су стигли у клуб дуге и успешне традиције, те да се у складу са тим морају понашати. Тренер Лазар Дабижљевић је обећао мукотрпан рад током наредних шест недеља, јер само тако може да се стигне до жељене форме за првенствене окршаје.

– Клуб реномеа Бечеја увек има високе амбиције. Жеља нам је кроз рад укомпонујемо тим који ће красити нападачки фудбал и имати победнички менталитет. То није лако и само заједничким радом свих можемо доћи до таквог циља. Првих месец дана ћемо радити на стицању физичке спреме, јер је она у савременом фудбалу врло битна. Паралелно ћемо одиграти и девет контролних утакмица у којима ће сви добити прилику да покажу колико могу у датом тренутку, како бисмо на крају добили стартни састав, али екипу не чини само 11 на терену, него све расположиве снаге, па зато сви морају бити максимално спремни да дају све од себе када је то потребно, јасан је тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Брзо ће почети борба за место у тиму, јер већ 9. јула предстоји премијера против новофузионисаног клуба РФК Пролетер-Нови Сад, а потом ће се ређати ривали: Младост из Турије (13. јула), Славија из Новог Сада (16.), Јединство из Руменке (20.), Младост из Бачког Јарка (23), Младост из Бачког Петровца (24.), Војводина из Бачког Градишта (27.), Слога из Темерина (30.) и „генералка“ против српсколигаша Текстилца из Оџака 7. августа.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 05. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!