Nisu u redovima srpskoligaša sa Tise zadovoljni minulom sezonom, pogotovo rezultatima u prolećnom delu prvenstva, ali posle sveobuhvatne analize ceh, ipak, nije platio mladi trener Lazar Dabižljević. S jedne strane je razumljivo, jer je, nekako, nenadano stigao na kormilo posle drugog kola proleća, što znači da je nasledio ekipu i nije imao mnogo vremena da je pripremi po svojoj želji.

– Jasno nam je da Lazaru Dabižljeviću nedostaje iskustvo, ali je radeći minulog proleća pokazao određeni kvalitet. Imajući i vidu da je, kao i njegov asistent Strahinja Gavrić, naše dete, pružamo mu šansu da sada od starta priprema vodi ekipu i očekujemo da je izvukao određene pouke. Što se igrača tiče, još smo u razgovorima sa onima koji su minule sezone nosili dres. Biće odlazaka, ali ne bih o tome dok ne završimo razgovore. Zavisno od odlazaka, slede dolasci, veli sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Ima li, pored zadržavanja aktuelnog stručnog štaba, bar nešto evidentno.

– Početak priprema je zakazan za 4. juli. Do tada će se dosta stvari, što se igračkog kadra tiče, znati. U svakom slučaju, otvoreni smo za mlade i talentovane igrače koji žele afirmaciju kroz srpskoligaški karavan, dobiće priliku da se kroz pripreme nametnu, a stručni štab će na kraju reći svoje, zaključuje Miloš Andrić.

Jasno je i to da će Bečejci kompletne pripreme obaviti u svojoj sredini, jer imaju optimalne uslove za rad i igranje kontrolnih utakmica.

Foto (V. Jankov): Ostaju – šef stručnog štaba OFK Bečej 1918 Lazar Dabižljević (16) i njegov asistent Strahinja Gavrić (22) 

Autor: V. Jankov

Izvor: https://www.srbijasport.net/